L'alcalde de Sagunt celebra que la Gerència seguisca sent pública

Sergio Muniesa ha agraït en roda de premsa l'esforç dels grups polítics municipals, així com la col·laboració de l'empresa ArcelorMittal i el treball de la comissió ciutadana Gerència Pública Ja
Imagen 1
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat el nou conveni amb l'empresa ArcelorMittal perquè la Gerència siga propietat pública i municipal. Aquest nou conveni és conseqüència de la sentència per part dels tribunals que anul·lava l'anterior conveni d'urbanització i el PAI de la Vora Sud. L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha agraït en roda de premsa l'esforç dels grups polítics i de l'empresa ArcelorMittal. També ha recordat el treball de la comissió ciutadana Gerència Pública Ja. Ara els tribunals hauran de donar validesa a aquest nou conveni. 
 
L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha destacat en roda de premsa: “Avui és un gran dia perquè aconseguir aquest acord certifica el que ja era una realitat des de 2009, quan es va aprovar definitivament la reparcel·lació i l'Ajuntament de Sagunt ja era titular de l'espai de la Gerència. Si, en aqueix moment, no s'haguera dut a terme aqueix PAI, la Gerència no seria pública, per tant crec que cal reconèixer aqueix esforç a els qui apostem per aconseguir l'objectiu que la Gerència fora pública”. 
 
Muniesa ha assenyalat: “És cert que ens va generar cert grau d'incertesa la sentència del passat mes de juny, però, a data d'avui, la Gerència segueix sent pública i municipal. La sentència estableix que ens havíem precipitat en el temps perquè existia un àrea de reserva decretada per la consellería, encara que tots els criteris de planejament eren legals. Cal destacar que l'àrea de reserva, pel termini derivat, ja no està vigent, perquè hi ha una decisió autonòmica del desembre passat que la deixa sense efecte". 
 
“Clarament, confiàvem en la base jurídica i hem seguit confiant a través del recurs. Però també anunciàvem que obriríem una via de negociació amb l'empresa per a aconseguir l'acord. La nostra responsabilitat era avalar alguna cosa en la qual cosa hem coincidit tots, és a dir, en la voluntat social i política per a aconseguir que aqueix espai fóra públic i municipal”, ha afegit l'alcalde. 
 
Muniesa ha indicat: “És un dia important però no és final de camí. No oblidem que l'adquisició és una baula més en la cadena. Aquest espai de temps ha significat: la reparcel·lació que ha donat lloc a aconseguir que la Gerència pública siga al cent per cent municipal, que no s'edifique en el seu interior, aperturar una nova avinguda Adolfo Suarez para permeabilizar més si cap ciutat i integrar el sòl consolidat urbà residencial. També volem mantenir les zones verdes i d'esplai, garantir la reserva ferroviària perquè siga la base per a l'accés ferroviari al Port de Sagunt i mantenir el pulmó verd de la Gerència. A més, pretenem recuperar aqueix espai amb el Taller d'Ocupació. Al llarg d'aquest temps també hem fet actuacions per a la recuperació de la seu de la Unió Musical Porteña, les oficines d'Alts Forns del Mediterrani o la pròpia Gerència, on actuació per a mantenir l'estructura de l'edifici. El que aconseguim en 2009 de forma definitiva queda garantit en ser dotacional públic i garanteix la protecció d'aquest espai de forma pública”. 
 
“Tenim per davant un repte, però abans vull reconèixer l'esforç de tots: des del principi amb la comissió ciutadana Gerència Pública Ja i els grups que hem confirmat l'acord que la gerència seguisca sent pública. Vull fer una referència especial a Iniciativa Porteña, que va apostar per aconseguir que aqueix espai fóra públic, i lloar la responsabilitat del Partit Socialista, que ha desistit de la segona instància del plet que mantenia amb l'ajuntament. A més, done les gràcies a l'empresa ArcelorMittal, per la voluntat d'aconseguir aqueix acord. Ara hem de seguir treballant i millorant i recuperant aqueix espai per a l'ús i gaudi de tots”, ha conclòs.