L'alcalde de Sagunt dóna la benvinguda a la jornada Foro Empleo a Sagunt

Francesc Fernàndez: “sent una sensació d'impotència davant la gent que no troba treball, per açò és tan important un acte com el d'avui”
Imagen 1Imagen 2
President de Cámara Valencia, José Vicente Morata i Francesc Fernàndez, Alcalde de Sagunt
 
 
Avui s'ha iniciat la jornada de Foro Empleo de Sagunt en el Centre Cultural Mario Monreal. La jornada, a la qual han assistit més de 400 persones, ha iniciat avui a les 9,00 hores i, segons el programa, s'allargarà fins a les 15,30 hores. El Fòrum té com a objectiu activar i impulsar l'ocupació entre els veïns i les empreses de les poblacions participants. Durant la jornada, intervindran altres ponents com Emilio Duró, Manuel Coloma, Reme Egea i Javier Falcó i es durà a terme, a més, una taula redona sota el lema “L'Administració està amb tu: Ajudes concretes per a l'ocupació”.

Aquesta jornada s'ha iniciat amb un acte de presentació en el qual ha intervingut l'Alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, qui ha demostrat el seu suport i la impotència que sent davant aquesta situació de desocupació que està vivint la nostra ciutat, per açò, ha explicat aquest matí que “des de l'Ajuntament intentem, tenint en compte les nostres possibilitats, pal·liar l'alt índex de desocupació de la nostra comarca, recentment hem aprovat un Pla d'Ocupació que acaba de començar ara i que donarà eixida, encara que siga de forma temporal, a unes 400 persones”. Durant la intervenció, l'alcalde ha mostrat una actitud esperançadora, no obstant açò, ha assegurat que és conscient que els plans d'ocupació no són la solució, sinó que “la solució és crear una ocupació digna, de qualitat i, evidentment, durader”. Així doncs, mostrant la seua voluntat de reindustrializar la Comarca del Camp de Morvedre, ha afegit que “des de l'Ajuntament estem intentant cercar solució als polígons industrials, ja que tenim una important quantitat i a més tenim una magnífica situació geoestratègica amb un port molt potent i, per tant, som una ciutat que hauria de ser desitjada per tot el món empresari-econòmic a nivell estatal”. Anem a posar tot el que estiga de la nostra part perquè aquests polígons siguen posats en valor, perquè les empreses se situen en la ciutat, i perquè trobar una ocupació de qualitat com la qual hem tingut en altres períodes de temps”.

Finalment, Fernàndez ha volgut destacar el treball de la Càmera Oficial de Comerç, per la qual cosa ha afegit que “és un moment en el qual hem de mirar al futur amb esperança i crec que la Càmera de València ens està oferint una magnífica oportunitat teòrica i pràctica per a conèixer de primera mà quins són els mètodes per a cercar treball. Crec que és el moment que les coses canvien i si volem ser un país de referència hem de tenir aquestes eines, i la Càmera en aquest sentit és un exemple”.
 

Assistents a la jornada Foro de Empleo Sagunt
 
José Vicente Morata, President de la Càmera Oficial de Comerç, ha animat a participar, a no perdre l'esperança i ha manifestat el seu suport a totes aquelles persones que tinguen en ment obrir el seu negoci confiant-los que, sempre que el pla d'empresa siga viable, la Càmera serà un clar punt de suport. “La càmera s'ha dedicat fins ara a ajudar a les empreses, sobretot a les xicotetes i mitjanes, a exportar, a formar-se, a ser més competitives, però la situació actual requereix centrar-se també en les persones, en els joves sense treball, creiem que tothom té una oportunitat i la càmera s'ha compromès amb aquest objectiu a través d'aquests fòrums, posant a la vostra disposició eines per a cercar ocupació. A Sagunt tenim a més un viver d'empreses, volem ajudar al fet que aquesta comarca siga un complet d'indústries que generen llocs de treball. Tenim un compromís amb les empreses i persones de la mà de les institucions, ajuntaments, diputacions i Generalitat”, ha afirmat el president de Càmera València.

Recordar que els pròxims Fòrums d'Ocupació tindran lloc a Gandia (7 octubre), Paterna (8 octubre) i Torrent (14 octubre).