L'alcalde de Sagunt, el Comitè d'empresa de Bosal i CC.OO. s'han reunit amb el conseller d'Economia per a cercar una solució que permeta el manteniment de l'empresa en la ciutat

Els interlocutors es mantenen en desacord amb la decisió adoptada per l'empresa i consideren que no hi havia motius per al tancament
 
 
L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, representants del comitè d'empresa de Bosal i CC.OO. s'han reunit aquest matí amb el conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, i el director general de Treball, Felipe Codina, per a cercar la millor solució per als interessos dels treballadors davant la decisió de la direcció de l'empresa de tancar la planta.

 

Durant la trobada, el conseller ha exposat la necessitat de treballar “tots, treballadors, administració i comitè d'empresa en la mateixa direcció per a aconseguir que l'empresa continue amb la seua activitat”. El titular d'Economia ha manifestat que “evidentment no estem d'acord amb la decisió adoptada per l'empresa perquè pensem que s'ha arribat a una situació que s'ha forçat”.

 

En aquest sentit, ha subratllat que des del Consell “anem a recolzar al comitè d'empresa i als treballadors per a intentar evitar el tancament de la planta i, en cas que no siga possible, perquè les indemnitzacions i les compensacions econòmiques per als treballadors siguen les màximes perquè considerem que no hi havia motius per al tancament”.

 

“Des de la Conselleria anem a treballar perquè en cas que es produïsca un tancament, que almenys hi haja un relleu i que una altra empresa es puga fer càrrec de l'activitat i se salven el major nombre de llocs de treball possibles. En açò anem a seguir col·laborant tant amb l'alcalde de Sagunt com amb els representants dels treballadors i els propis treballadors”, ha manifestat sobre aquest tema. Així mateix, Buch ha posat l'accent principalment que el Consell “va a seguir recolzant als treballadors i facilitant tota la informació necessària al jutge i a l'administració concursal. Hem intentat recolzar a l'empresa per a evitar que tancara i no obstant això en lloc d'acceptar eixe suport ha provocat un concurs de creditors per a poder tancar”.

 

D'aquesta manera ha afegit que “nosaltres els hem tractat amb bona fe però quan algú no té bona fe no hi ha molt que parlar amb ells i ara serà el jutge i la inspecció de treball els qui hauran d'analitzar la situació i veure les mesures que es poden prendre”.

 

Per la seua banda, l'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt ha agraït la predisposició del Conseller i de la Direcció general de Treball, i ha afirmat que: “estem tots disposats a treballar en la mateixa direcció. La forma d'actuar de l'empresa deixa clara quina és la seua voluntat. Ambdues administracions, tant local com a autonòmica, tenim una clara intenció de col·laborar amb els treballadors per a defensar els seus drets, i eixe ha sigut el nostre objectiu des del primer moment.”

 

“ha sigut lamentable amb els treballadors, i també amb les administracions local i autonòmica, ja que des del primer moment la Conselleria va plantejar plans d'ajuda, plans d'inversió i alternatives, i per part de l'empresa, en canvi, solament han obtingut el silenci per resposta. Açò ens sembla del tot il·lògic. És fonamental garantir els drets dels treballadors, lluitar per la viabilitat de les instal·lacions a Sagunt i que des de l'empresa complisquen amb les seues obligacions”.

 

L'

alcalde ha agraït la col·laboració, des del primer moment, de la inspecció de treball, a través de la Direcció general, ja que “ha demostrat una actitud i una predisposició per a garantir la defensa dels treballadors i que al final la situació que s'ha generat de cap manera vinga a malmetre els drets de cap d'ells”.