L'alcalde de Sagunt es reuneix amb el comité directiu d'ArcelorMittal

L'objectiu de la reunió entre Francesc Fernàndez i la directiva de l'empresa ha sigut tractar de resoldre diversos temes que hi han pendents
Imagen 1Imagen 2

Francesc Fernàndez ha visitat este matí l'empresa ArcelorMittal de Sagunt per a mantindre una reunió amb alguns dels membres de la directiva de l'empresa. El motiu d'estes converses ha sigut intentar posar solució a diversos problemes que té ArcelorMittal i on l'Ajuntament de Sagunt pot ajudar a resoldre.


ArcelorMittal es una de les empreses més importants de la nostra ciutat per diversos motius, com apuntava Fernàndez, «per una banda per la seua llarga trajectòria, però també perquè és l'empresa que més factura i que més ocupació crea, de fet és la tercera empresa valenciana per facturació en 2015, ja que facturen al voltant de mil milions d'euros i dona ocupació a uns mil treballadors, dels quals la major part tenen un contracte indefinit».


Durant la reunió amb Héctor López, nou director de l'empresa, l'alcalde ha pogut abordar una sèrie de qüestions que encara estan pendents de solució. «En primer lloc, la titularitat de l'edifici de l'Institut Eduardo Merello, tot i que és una competència de la Generalitat, ens hem oferit per a actuar com a mediadors per què abans de cap d'any este tema estiga resolt. En segon lloc, també hem parlat de la participació de l'empresa en la Fundació del Patrimoni Industrial, ja que l'empresa ens ha comunicat que jurídicament ArcelorMittal no ha heretat mai esta participació, però que encara així ells estan col·laborant en la restauració de part del nostre patrimoni industrial. I finalment, en tercer lloc, hem parlat de la situació d'ArcelorMittal en relació a l'Autoritat Portuària, on jo com a alcalde i membre del Consell d'Administració, ja els he transmès que anem a celebrar de manera urgent una reunió amb el president Aurelio Martínez, per resoldre la concessió del moll que en estos moments estan utilitzant a llarg termini; Per altra banda, també tractarem la pròxima constitució d'un Consell Territorial del Port de Sagunt, al qual convidarem a participar a totes les empreses que tenen una vinculació directa amb el port».


Durant la reunió, membres del servei mediambiental d'ArcelorMittal, han comunicat a l'alcalde, que el pròxim mes de març s'auditaran en la nova certificació mediambiental ISO 14000/2015, convertint-se així en els pioners a Espanya en aconseguir aquesta certificació. Per altra banda, també han informat sobre la incorporació a la producció del alusi, un nou model de xapa que estan integrant ja a la fabricació de molts dels vehicles.


Durant la visita, Francesc Fernàndez ha tingut l'oportunitat d'ajudar als membres d'ArcelorMittal, ajudant-los a entregar als pares de Diego una gran quantitat de taps per poder ajudar al tractament de la seua malaltia. Fernàndez ha declarat que «ArcelorMittal és una empresa que està donant mostres de col·laboració i que té entén molt bé allò que és la Responsabilitat Social Corporativa, ajuda a col·lectius de la nostra ciutat, com l'exemple de hui, on hem pogut realitzar l'entrega de quasi 200 quilos de taps de plàstic per a ajudar a Diego, un veí que com ja sabem, té uns problemes delicats de salut i que, afortunadament, està rebent la solidaritat de molts dels nostres veïns i també la de l'empresa».L'alcalde ha conclòs comunicant que «esta ha sigut una reunió molt interessant, crec que la nostra ciutat s'ha de sentir satisfeta de tindre una empresa com ArcelorMittal, la qual és líder en la qualitat dels seus productes. També hem d'agrair la seua implicació en projectes que tenen un rerefons social. Crec que altres empreses del nostre municipi haurien de seguir el model d'ArcelorMittal i no buscar satisfer de manera demagògica a diversos col·lectius».