L'alcalde de Sagunt i el delegat de Personal donen la benvinguda als treballadors del Pla d'Inversions Urgents de l'Ajuntament

Cal destacar que el 38% de les persones contractades són dones i el 13% són usuaris/es de Serveis Socials

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el delegat de Personal, Sergio Moreno, han donat la benvinguda als treballadors del Pla d'Inversions Urgents de l'Ajuntament de Sagunt en un acte públic que ha tingut lloc en el saló d'actes del Consell Agrari. 
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assenyalat: “No disposem de recursos per a donar treball a tots els que ho necessiten i, per tant, és importantíssim que s'aprofiten per a intentar ajudar a la major part de les persones que estan en aquesta situació. Cada any arribem a la gent que podem i intentem que el treball es puga distribuir de la manera més justa possible i que arribe a les persones que més necessitat tinguen. També aprofitem aquests recursos que vénen dels ciutadans per a retornar-los el màxim que puguem. Així doncs, hem de ser eficients i complir amb el treball, de manera que estiguem satisfets d'invertir en recursos als quals contribuïm entre tots”. 
 
El delegat de Personal, Sergio Moreno, ha destacat: “Per primera vegada s'ha realitzat el Pla d'Inversions Urgents directament a través de l'ajuntament sense el filtre del Servef, pel qual moltes persones es quedaven fora del barem. Enguany tothom ha tingut l'oportunitat de presentar-se i la valoració s'ha fet mitjançant criteris socioeconòmics, puntuant més a les persones més necessitades”. 
 
Moreno ha afegit: “Davant les queixes rebudes, he de dir que s'ha realitzat un procés totalment transparent on tot aquell que ha volgut verificar la puntuació ha sigut atès correctament. En alguns casos, persones amb necessitats no han sigut seleccionades principalment perquè no han presentat les o la declaració de renda de la unitat familiar que és un document amb el qual realment podem valorar les necessitats de les persones. Malgrat aquest motiu, aquest pla ha sigut el més just socialment de tots els realitzats”. 
 
Concretament, s'han contractat un total de 187 persones. En la Societat Anònima de Gestió (SAG) treballaran 67 persones; en Manteniment, 59; en el Consell Agrari, 49; i en Serveis Socials, 12. Cal destacar que el 38% de les persones contractades són dones i el 13% són usuaris/es de Serveis Socials, la qual cosa suposa un total de 24 persones. 
 
En les inversions que han generat aquesta ocupació directa s'engloben les actuacions que realitzarà la Societat Anònima de Gestió (SAG) en millora de col·legis (400.000 €), el pla de jardineria i serveis urbans (200.000 €), les inversions en patrimoni històric (180.000 €), el pla d'intervenció en barris (595.000 €) i el pla d'intervenció forestal (500.000 €).
 
A aquestes inversions se sumen aquelles que contribuiran a generar ocupació indirectament a través de les adjudicacions a empreses com les actuacions en el Centre Cívic Antic Sanatori, el futur museu industrial, el mobiliari del centre cultural Mario Monreal, inversions en instal·lacions esportives, el pavelló inacabat situat enfront del cementeri del Port de Sagunt, el carrer València, pavimentacions de carrers del barri de la Marina, actuacions en diversos carrers i inversions en instal·lacions. Tot açò suma 1.235.000 euros.