L’alcalde de Sagunt i el regidor de Cultura i Educació es reuneixen amb el secretari autonòmic de Cultura

Francesc Fernàndez: “és necessari i urgent que la conselleria de Cultura assumisca la seua responsabilitat en temes que són de la seua competència i afecten el patrimoni saguntí.”
Imagen 1Imagen 2
 
 
L’alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el regidor de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona, s’han reunit hui amb el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, per a tractar temes d’agenda relacionats amb els pressupostos del 2016. Segons l’alcalde, “és necessari i urgent que la conselleria de Cultura assumisca la seua responsabilitat en temes que són de la seua competència i afecten el patrimoni saguntí, com és el cas del Centre de Recepció de Visitants del Castell, l’adeqüació per a l’ús social del Teatre Romà o la situació de la Fundació del Patrimoni Industrial o la propietat de la Nau Industrial, entre altres”.
 
Francesc Fernàndez ha fet incidència en la necessitat urgent de finalitzar les obres d’adeqüació per a obrir a l’ús públic el Centre de Recepció de Visitants del Castell perquè es tracta d’una obra que porta quatre anys paralitzada. A més, l’alcalde de Sagunt ha demanat al secretari autonòmic de Cultura l’adeqüació de les instal.lacions del Teatre Romà, com és el sistema elèctric o els camerins,  per a potenciar el seu ús social, “ja que es tracta d’un antic compromís de la conselleria de Cultura que encara no s’ha complit”.
 
Tant Francesc Fernàndez com José Manuel Tarazona han manifestat la bona disposició de la conselleria de Cultura i han valorat molt positivament l’entrevista amb Albert Girona, a pesar de les limitacions pressupostàries actuals de la conselleria.
 
D’altra banda, el regidor de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona, ha anunciat que l’Ajuntament de Sagunt signarà un conveni amb la conselleria de Cultura que permetrà potenciar l’ús del Teatre Roma per part del consistori i facilitarà la seua participació en la programació del festival Sagunt a Escena. “El nostre compromís –ha assenyalat el regidor de Cultura- és impulsar decididament el festival Sagunt a Escena, com ja hem fet este estiu amb el Sagunt a Escena Creix. Volem dotar-lo d’una personalitat pròpia i millorar la seua oferta teatral i, alhora, que ens permeta tindre una programació variada i de qualitat oberta als nostres grups i col.lectius culturals”.
 
Per a Francesc Fernàndez, “la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural de Sagunt i el del Port de Sagunt és un objectiu primordial per a l’Equip de Govern actual de l’Ajuntament. Volem que la ciutat siga un referent cultural fins i tot de caràcter internacional”.