L’alcalde de Sagunt i el regidor de Patrimoni Històric fan un seguiment de les obres al Castell

Una de les peticions durant la reunió ha sigut la de la consolidació de la porta d'Almenara al més prompte possible


Este matí, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández i el regidor de Patrimoni Històric, Pablo Abelleira, han visitat les obres del Castell de Sagunt junt a una representació municipal i també amb tècnics de la Conselleria i de la direcció tècnica contractada pel Ministeri titular del Castell. La finalitat d’esta visita ha sigut fer el seguiment quinzenal de les obres, amb l'objecte de consensuar criteris d'acció el més respectuosos possible.

En este sentit, l’alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez ha declarat que “esta visita va en la línia de poder coordinar-nos, és a dir, d’anar determinant criteris que puguen ser consensuats de cara al resultat final. Crec que és molt positiu que es treballe seguint esta voluntat de coordinació per a resoldre i per a previndre els problemes que després pogueren produir-se”.Aprofitant la reunió s'ha transmés la preocupació respecte de la introducció de materials impropis que entren en competència amb la correcta lectura del monument, aspectes amb els quals hi ha un criteri compartit per totes tres administracions. S'ha transmés igualment, de manera clara, la petició de consolidar la porta d'Almenara el més prompte possible, i donar així estabilitat a un dels símbols del Castell, aprofitant la urgència de la intervenció per poder obrir la plaça d'Almenara tan prompte com es puga.

“Hem insistit en la necessitat de concentrar els treballs en la porta d’Almenara, ja que en estos moments l’accés a tot el sector oriental del Castell està bloquejat. La resta d’intervencions que s’estan duent a terme són en punts que no presenten cap tipus de conflicte i que, per tant, no són tan prioritàries. Són consolidacions de murs que tenen afectacions d’enderrocs, en un cas per l’acció d’uns pins, els quals es van a tallar, i en altres casos ja són obres de recuperació de tapials que, pel pas del temps, s’han degradat totalment”, ha conclòs Fernàndez.