L'alcalde de Sagunt i el regidor de Platges hissen la bandera blava de la Platja de Port de Sagunt

Les platges del municipi han aconseguit aquest 2016 un total de 18 banderes en reconeixement a la qualitat de l'aigua i dels serveis
Imagen 1Imagen 2


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor delegat de Platges, José Vicente Muñoz, han hissat avui la bandera blava de la platja de Port de Sagunt, un distintiu de qualitat que també onejarà en les platges de Almardà i Corinto. D'aquesta manera, és el tercer any consecutiu que l'Ajuntament de Sagunt aconsegueix les tres banderes que s'han convertit en el símbol internacional de la qualitat i l'excel·lència de les platges, així com dels serveis que en les mateixes es presten. 

Les platges del municipi han aconseguit aquest 2016 un total de 18 banderes en reconeixement a la qualitat de l'aigua i dels serveis. En Port de Sagunt i Almardà onejaran 7 banderes en cada platja: Bandera Blava, Q de qualitat, ISO 9001 (gestió de qualitat), ISO 14001 (gestió ambiental), UNE 170001 (gestió d'accessibilitat universal), certificació EMAS (gestió mitjà ambiental) i Bandera Qualitur (atorgada per la Conselleria de Turisme per tenir altres certificacions). A més, la platja de Corinto té 4 d'aquestes banderes: Bandera Blava, ISO 9001, ISO 14001 i Bandera Qualitur.

El regidor delegat de Platges, José Vicente Muñoz, ha destacat que “hem aconseguit enguany tres banderes blaves, hem tornat a aconseguir tots els certificats de qualitat, més les dues banderes Q de Qualitat en les platges de Almardà i la platja de Port de Sagunt. Açò és un senyal que vam seguir treballant per la millora de les platges”. 

Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha felicitat en primera instància al regidor de Platges “pel treball realitzat que ha permès mantenir les tres banderes blaves i els certificats de qualitat, a més de tots els professionals dedicats a gestionar les platges. Es tracta d'un treball molt important perquè gran part de la projecció de la nostra ciutat es deu a la qualitat de les platges. Per tant és molt essencial que el servei de seguretat, la qualitat de l'arena, la neteja, la qualitat de l'aigua siguen òptims per a poder mantenir tots aquests certificats de qualitat”.

L'alcalde ha destacat també que: “Un altre aspecte important que cal recordar és que som una de les platges més accessibles de la costa peninsular. Una aposta que es porta fent des de fa temps. Tenim dos punts, un en la platja del Port i un altre en la d’Almardà i va en la línia del model de ciutat que nosaltres defensem, ja que per al nostre ajuntament qualsevol tipus de servei ha de ser accessible a tots els ciutadans independentment de quin siga la seua capacitat”. Quico Fernández ha conclòs que: “Per açò, considere que és un gran motiu d'orgull ser un referent en qualitat i també en igualtat d'oportunitats per a tothom”.


A més avui s'han iniciat oficialment els serveis de la temporada de platges i que estaran operatius fins al 18 de setembre, en horari de 10 a 20 hores. 

El dispositiu està format per 36 socorristes, dos metges, 8 policies locals, 15 operaris de la Societat Anònima de Gestió i 14 voluntaris de Protecció Civil. Tots ells en coordinació amb la delegació de Platges perquè tant els veïns de la ciutat com els milers de turistes i visitants de les poblacions properes gaudisquen de la seua estada en la platja i de les seues vacances amb la tranquil·litat i seguretat que es mereixen. A açò cal afegir els dos punts accessibles de la platja de Port de Sagunt i la platja d’Almardà perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir, banyar-se i utilitzar els serveis en les condicions adequades. 

En resum, el personal citat va a prestar els seus serveis en les 3 postes sanitàries (una en la platja de Port de Sagunt, una altra en la d’Almardà i una altra en Corinto-Malvarrosa) en les quals compten amb dues ambulàncies amb dos conductors, dos desfibril·ladors automàtics, 2 motos aquàtiques, dues barques pneumàtiques i 2 quads. Per la seua banda, la Policia de Platges disposa de 2 quads, així com vehicles patrulla i altres recursos. El servei de neteja, a més dels mitjans habituals com a màquina fregadora, sopladors i furgonetes auxiliars, compte en aquest cas amb màquines limpiaplatges i tractors. Aquest dispositiu s'incrementa els dies 23 de juny i 15 d'agost.