L'alcalde de Sagunt i l'edil de Platges hissen la bandera blava de la platja del Port de Sagunt

També han estat presents l’exalcalde, Sergio Muniesa, i l’exregidor de Platges, Ximo Catalán, als quals s'ha convidat amb motiu d'este acte

 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i el regidor de Platges, Pablo Abelleira, han hissat hui la bandera blava de la platja del Port de Sagunt, un distintiu de qualitat que també onejarà en les platges d’Almardà i Corinto. A més, han estat presents l’exalcalde, Sergio Muniesa, i l’exregidor de Platges, Ximo Catalán, als quals s'ha convidat amb motiu d'este acte.

El regidor de Platges de l'Ajuntament de Sagunt, Pablo Abelleira, ha destacat: “La platja urbana del Port de Sagunt és un dels productes turístics de més qualitat del municipi i, a més, és una de les millors de la Comunitat Valenciana, Això està demostrat per la quantitat de banderes que tenim a l'entrada. Hui és un dia molt important perquè aconseguir les banderes i les certificacions és un reconeixement molt gran, fruit de la labor de molts anys i moltes persones”.
 


 
 
Les platges del municipi han aconseguit este 2015 un total de 18 banderes en reconeixement a la qualitat de l'aigua i dels serveis. En el Port de Sagunt i Almardà onegen 7 banderes en cada platja: Bandera Blava, Q de qualitat, ISO 9001 (gestió de qualitat), ISO 14001 (gestió ambiental), UNE 170001 (gestió d'accessibilitat universal), certificació EMAS (gestió mediambiental) i Bandera Qualitur (atorgada per la Conselleria de Turisme per tenir altres certificacions). A més, la platja de Corinto té 4 d'estes banderes: Bandera Blava, ISO 9001, ISO 14001 i Bandera Qualitur.
 
Cal destacar que el dispositiu de platges per a este estiu estarà operatiu fins al 15 de setembre. En el dispositiu s'impliquen, durant tota la campanya, diversos departaments com el servei de Salvament i Socorrisme de la delegació de Platges, la Policia Local de Platges, Protecció Civil i l'empresa municipal SAG. El pressupost que està previst invertir enguany supera el milió d'euros. 
 
El servei de Salvament i Socorrisme disposa de 22 socorristes; 2 més que l'any passat: huit en la platja del Port de Sagunt, huit en la platja  d’Almardà i sis en la platja de Corinto que estan vigilant per a prevenir i evitar accidents des de les 10 fins a les 20 hores en totes les platges. A més, també hi ha dos metges i dos conductors per a les dues ambulàncies que presten servei. Quant a mitjans materials, tres postes sanitàries (Port de Sagunt, Almardà i Corinto), nou torres de vigilància, tres embarcacions i tres quads de salvament. A més, hi ha dues ambulàncies amb equip de reanimació cardiopulmonar i equip de oxigenoteràpia, dos desfibril·ladors semiautomàtics per a assistència en cas de parada cardíaca i divers material de rescat com a taules, cèrcols salvavides, etc. Així mateix, per a facilitar els accessos a les platges s'han instal·lat un total de 63 passarel·les. 
 
Un altre servei molt important que presta l'Ajuntament és el dels punts accessibles perquè persones amb diferents graus de discapacitat puguen gaudir del bany i de la seua estada en la platja. Hi ha dos (Port de Sagunt i Almardà) i estan gestionats per un equip de 15 voluntaris de Protecció Civil, dels quals 10 estan operatius cada dia, 8 en la platja del Port de Sagunt i 2 en Almardà. Estarà operatiu fins al 15 de setembre, amb el que s'ha ampliat un mes respecte a l'any anterior. El de la platja del Port de Sagunt disposa d'un espai per a gaudir de la lectura (Bibliomar).

Així mateix, la seguretat dels usuaris de les platges es veu reforçada amb el servei de Policia de Platges al que estan destinats 11 policies locals (vuit agents, dos oficials i un inspector). El servei de neteja el presta la Societat Anònima de Gestió, tant en la zona d'arenes com en les vies urbanes properes i passeig marítim.