L'alcalde de Sagunt i la delegada de Patrimoni lliuren els diplomes als alumnes del Taller d'Ocupació La Gerència

Aquest programa, destinat a trenta veïns majors de 25 anys que estaven en situació de desocupació, ha permès l'actuació en els edificis del recinte de la Gerència i l'adequació dels seus jardins

 
 
L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, i la delegada de Patrimoni, Laura Casans, han lliurat els diplomes als alumnes del Taller d'Ocupació La Gerència, un programa de formació i ocupació destinat a trenta veïns majors de 25 anys que estaven en situació de desocupació. Aquesta acció formativa ha permès l'actuació en els edificis existents en el recinte de l'antiga Gerencia de Altos Hornos del Mediterráneo (AHM), que va ser un referent del desenvolupament industrial de Port de Sagunt, i l'adequació dels seus jardins.
 
  
L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha volgut donar l'enhorabona a tots els que han finalitzat la formació en el Taller d'Ocupació La Gerencia i agrair la labor de l'equip directiu. Muniesa ha destacat: “La formació és molt important i, amb aquesta iniciativa, cadascun dels participants ha après un ofici d'obra, jardineria o pintura. Ha sigut un temps ben emprat i molt positiu, perquè s'ha recuperat una part de la Gerència. L'objectiu era posar en valor eixa zona, però també que els que heu participat en el taller tingueu una formació de cara a trobar un lloc de treball”. 
 


 
Alumnes de les especialitats del Taller d'Ocupació La Gerencia
  
 El Taller d'Ocupació La Gerència s'ha estructurat en tres àrees: obra, jardineria i pintura, en cadascuna de les quals deu persones s'han format en tasques de recuperació de l'espai urbà de la Ciutat Jardí, amb l'actuació en els habitatges existents en el recinte i l'adequació de l'espai verd. 
   
 Equip directiu del Taller d'Ocupació La Gerencia
 
 
Aquesta acció formativa s'ha desenvolupat durant tot l'any 2014. Els encarregats de la gestió i direcció del projecte han sigut: el director, el personal docent a mitja jornada, tres monitors -una persona per especialitat formativa- i un treballador administratiu de suport. Cal destacar que el taller ha comptat amb una inversió de 593.935 euros, sufragats per una subvenció de la Generalitat Valenciana de 564.760 euros. La resta, 29.174 euros, l’ha aportat l'Ajuntament de Sagunt.