L'alcalde de Sagunt inaugura l'exposició “Zacintos” de Clara Salinas

L'exposició està inspirada en el llibre de poemes “Zacintos” escrit pel seu pare, Francisco Salinas
Imagen 1Imagen 2
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va inaugurar ahir l'exposició “Zacintos” de Clara Salinas, que es podrà visitar en el Centre Cultural Mario Monreal fins al pròxim 31 de gener. L'artista local, Elena Uriel, va ser l'encarregada de realitzar la introducció de l'exposició, mentre que el poeta saguntí, Toni Gómez, disertà sobre el llibre de poemes de Francisco Salinas, en el qual s'ha basat la seua filla Clara per a realitzar aquesta exposició. En l'acte també van estar presents, el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, i els regidors Guillermo Sampedro i José Vicente Muñoz. 

Zacintos, heroi llegendari grec mort a Arse, és el punt de partida del llibre de poemes de Francisco Salinas, que és l'essència de la present exposició. Publicat dins de l'antologia “Luz a lo lejos”, “Zacintos” reprèn la llegenda de la fundació mitològica de Sagunt, atorga una imatge més contemporània de la ciutat romana i ofereix, per mitjà d'imatges vetlades, pinzellades autobiogràfiques.

A través de les obres de Clara Salinas, tornem a revisar els poemes del seu pare. Imatges de nostàlgia desdibuixades i monocromàtiques, trencades tan sol per un estel roig que és l'essència del record d'un poeta ara absent per la tragèdia.