L'alcalde de Sagunt inaugura la jornada sobre Comunicació Digital, Turisme i Cultura 2.0 dins del programa SIC2M15

A la trobada, que està tenint lloc aquest divendres en el Museu de la Via del Pòrtic, també han assistit els regidors José Luis Martí, Ximo Catalán i Davinia Bono


L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha inaugurat una nova jornada sobre Comunicació Digital, Turisme i Cultura 2.0 dins del programa SIC2M15. La trobada està tenint lloc aquest divendres, 6 de febrer, de 9 a 14 hores, en el Museu de la Via del Pòrtic i està destinat als àmbits del periodisme i la promoció turística. També han assistit el delegat d'Informàtica i Comunicacions, José Luis Martí; l'edil de Turisme, Ximo Catalán; i la regidora Davinia Bono. 
 
La labor dels mitjans de comunicació i la tasca específica de prescripció turística del municipi de Sagunt són els focus d'atenció de l'intercanvi de criteris, amb l'objectiu de generar coneixement i incorporar nous marcs de referència als models utilitzats en la promoció de la identitat i la reputació de l'oferta d'un territori.
 
Durant la inauguració de la jornada, l'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha destacat: “SagunTics és molt important ja que, actualment, les noves tecnologies, les xarxes socials i internet són un fòrum magnific per a donar-se a conèixer. SagunTics és una forma de construir un punt de trobada d'oportunitats. Des de l'administració, que té una vocació de servei als altres, posem mecanismes a l'abast dels nostres veïns, obrim els nostres espais culturals físics, però també hem posat nostra pròpia seu electrònica a la disposició de tots. SagunTics és una manera de recolzar el talent local. La nostra ciutat compta amb nombrosos recursos i un enorme potencial humà. A més, del talent creatiu es pot passar al emprendiment, la qual cosa ens va portar a crear línies per a oferir ajudes als emprenedors. La iniciativa de SagunTics ha sorgit d'una idea conjunta, que ha evolucionat i a la qual s'han anat sumant persones de gran talent. Amb SagunTics hem posat la primera pedra i, posteriorment, hem organitzat jornades sobre disseny, gastronomia o sobre el nostre entorn. El talent i la innovació són fonamentals per al desenvolupament de la ciutat i que existisca gent amb iniciativa i idees diu molt del nostre municipi”. 
 
Aquest esdeveniment s'emmarca en la labor de reflexió promoguda per el “Fòrum Suc de Taronja” i l'Ajuntament de Sagunt a través de la delegació de Turisme. El lema és Sagunt Intel·ligent i Creatiu SIC 2M15 i la finalitat és preparar els continguts que seran objecte de reflexió en el Congrés sobre Economia Social i Economia Creativa, que tindrà lloc en el mes d'abril en el municipi.
 
La jornada està coordinada per Pako Giménez, d'ENCAMINA, que reflexiona sobre les tendències en la labor prescriptora 2.0. A la mateixa assisteixen, al costat de creatius de diferents àmbits, periodistes, empresaris, representants de col·lectius socials i persones amb interès en l'acció prescriptora en diferents àmbits, com l'educatiu, el turístic i el polític.
 
La participació de Palmira Benajas, d'Onda Cero, i de Joaquín Clemente, de València Plaza, periodistes amb una llarga trajectòria en els àmbits de la informació local i de l'activitat econòmica respectivament, permetrà identificar el paper diferenciat en la gestió de la informació del periodista en els moments actuals, singularment a través de mitjans com la ràdio i les xarxes socials.