L’alcalde de Sagunt, junt a membres de l’Equipo de Govern, assisteix a la inauguració del Centre de Formació Dual de ThyssenKrupp Galmed

A l’esdeveniment també va assistir el president de la Generalitat, Ximo Puig, així com directius de la companyia Galmed
Imagen 1Imagen 2
L'alcalde de Sagunt, junt al regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, i altres membres de l'Equip de Govern, va assistir durant la vesprada d'ahir a la inauguració del Centre de Formació Dual de ThyssenKrupp Galmed. Així mateix, l'acte va reunir al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la directora General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Marina Sánchez, el director de la planta de Galmed en la ciutat, Wolfgang Born, i altres directius i membres de la companyia.
L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat que “ahir va celebrar-se un dels actes més rellevants dels últims mesos, com és la inauguració d’un Centre Professional d’Educació Dual. Per una banda, el fet que siga una iniciativa de l’empresa ThyssenKrupp demostra que l’empresa, no només ha obert de nou després del seu tancament que van ser uns moments molt tristos, sinó que a més a més té una voluntat de consolidació i futur en la nostra ciutat”.

Per altra banda, apostar per l’educació de gent jove que es formarà directament de la mateixa empresa, jo crec que és un model de formació que s’està demanant i que la mateixa Conselleria, com va dir ahir el president de la Generalitat i també la directora general, estan adaptant al nostre territori que té una estructura empresarial i industrial que no és exactament igual que la que hi ha a Alemanya, però que té algunes qüestions en comú, i que, en qualsevol cas, la Formació Dual forma part del futur de la formació i del món de l’empresa i l’economia. De fet per a nosaltres no és una novetat, perquè la Formació Dual a estat la base dels Alts Forns, i l’escola d’aprenents no era altra cosa que una Formació Dual, és a dir, una escola de la mateixa empresa que el que feia era formar els seus futurs operaris específicament pel que necessitava”, ha explicat Fernández.

L'acte va començar amb una visita guiada per les instal·lacions del Centre de Formació Dual, en el qual este any ja es formaran 14 alumnes, i que compta amb un aula i diferents eines per posar en pràctica els coneixements adquirits. Este taller està situat en el polígon Alt Forn de Port de Sagunt i està previst que entre en funcionament el pròxim mes d'octubre. 
L’alcalde de Sagunt ha declarat que “ja està bé d’oferir molta formació que no està vinculada directament amb el teixit productiu, evidentment tot el món té dret a estudiar el que necessite, però sí que és necessari una formació molt especifica per allò que és la demanda de les empreses, de les indústries que s’ubiquen a la nostra ciutat. I en això estem treballant, no només amb el cas de Thyssen, que ha sigut una iniciativa amb la col·laboració de la Generalitat i també de l’Ajuntament de Sagunt, sinó en general”.

Estem ara en un període en el qual tenim una demanda de sòl i d’instal·lació d’empreses molt rellevant i és precís que hi haja una formació prèvia de cara a poder trobar treballadors amb molta més garantia d’èxit i de productivitat. De cara als pròxims mesos ja estem en contacte amb la Conselleria, i també amb les empreses, per poder organitzar eixa Formació Dual”, ha conclòs Fernández.