L'alcalde de Sagunt presenta la revista fallera “Foc de Morvedre”

La revista creada per Giorgio Guillot amb la col•laboració del consistori i la Federació Junta Fallera de Sagunt serà mensual, gratuïta i arreplegarà tota la informació de les falles del Camp de Morvedre
 
 L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la regidora delegada de Cultura Popular, Remei Torrent, han presentat al costat de les falleres majors de Federació Juan Fallera de Sagunt, Beatriz Alós i María Villar, la revista fallera “Foc de Morvedre”. A l'acte de presentació també ha assistit la cort d'honor de les falleres majors i membres de la directiva de la Federació Junta Fallera de Sagunt.

“Foc de Morvedre”, creada per Giorgio Guillot amb la col•laboració de l'Ajuntament de Sagunt i la Federació Junta Fallera de Sagunt, serà una revista mensual gratuïta que arreplegarà la informació de les falles del Camp de Morvedre.

L'alcalde, Quico Fernández, ha explicat que per a ell és un plaer presidir l'acte de presentació de la primera revista fallera de la comarca: “Les ciutats més importants tenen les seues pròpies revistes i unes falles tan importants com les nostres encara no tenien aquesta part tan fonamental per a estar al dia del que passa en el món faller”. Quico Fernández ha afegit que el consistori ha acollit de bon grat aquesta iniciativa privada amb la qual l'ajuntament col•labora perquè “pensem que és una eina indispensable per a estar informats tots els mesos de l'agenda fallera. Agraïm a l'empresa, la seua iniciativa ja que des de l'Equip de Govern volem mostrar el nostre compromís amb la festa, amb les nostres falles”.

Per la seua banda, la regidora delegada de Cultura Popular, Remi Torrent, ha afegit que “si volem que les nostres falles siguen considerades Patrimoni de la Humanitat, hem de tenir un mitjà de comunicació que li done suport i més rellevància de la qual es contempla en la resta de mitjans”. Remei ha conclòs que: “No tot són les falles i mascletàs de València, ja que nosaltres ací també les tenim, també les potenciem i volem arribar més enllà”.

El creador de la revista, Giorgio Guillot, ha demanat la col•laboració de tots els fallers perquè la revista vaja agafant volum. A més ha afegit que “som el primer nucli de fallers que tenen una revista pròpia, ni Alzira, ni Borriana. Foc de Morvedre és l'única revista pròpia d'una comarca, concretament del Camp de Morvedre. Som uns afortunats.”