L'Alcalde de Sagunt va assistir a la manifestació a Terol per la defensa de l'eix cantàbric-mediterrani

Els manifestants coincideixen en el pèssim estat de la línia fèrria actual i en l'important de millorar aquesta “infraestructura estratègica”
Imagen 1Imagen 2
Al voltant de 2.300 persones es van manifestar el dissabte a Terol exigint al Ministeri de Foment que realitze les inversions pertinents per a modernitzar el tram ferroviari que uneix Sagunt amb la ciutat aragonesa. A la protesta van assistir representants polítics del municipi com Francesc Fernàndez, alcalde de Sagunt, i els regidors del consistori Teresa García, també diputada autonòmica, Pablo Abelleira, José Vicente Muñoz, Sergio Muniesa i Paco Villar, així com figures del món empresarial tant valencià com aragonés. Tots ells coincidien a destacar el lamentable estat actual del sistema de transport i a qualificar de “infraestructura estratègica” el corredor cantàbric-mediterrani, per la qual cosa demanen al pròxim govern central la seua modernització.
 
El portaveu de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril, Pablo Justo, va assenyalar que reivindiquen “un tren del segle XXI i no del XIX”. Per la seua banda, Francesc Fernàndez, alcalde de Sagunt, no va dubtar a definir com a “pitjor que tercermundista” la línia fèrria vigent entre València i Zaragoza. El seu estat fa que “perdem competitivitat”, ja que el tràfic de mercaderies ha de desviar-se fins a Tarragona.
 
Els manifestants defensen que és necessari donar-li un impuls a aquesta infraestructura que beneficiaria a les comunitats autònomes de Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó, La Rioja, Navarra, País Basc i Cantàbria. Un altre dels representants polítics assistents, el director general d'Obres Públiques, Carlos Domingo, va assenyalar l'especialment positiu que seria la reforma de la xarxa ferroviària per als dos principals ports valencians: València i Sagunt.


La manifestació, encapçalada amb les pancartes “Unidos en defensa del ferrocarril en Teruel” i “Cantábrico-mediterráneo ya”, va comptar també amb l'assistència del diputat de Podem en les Corts Valencianes, César Jiménez, i la candidata al Congrés per Castelló de Compromís-Podem-És el moment, Claudia Varella.