L'alcalde expressa la seua insatisfacció respecte al corredor mediterrani pels seus retards i per considerar-la una línia de segona categoría

La previsió de la finalització de les obres del corredor mediterrani és per al primer trimestre de 2017

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assistit a la visita amb tren per part del Ministeri de Foment a la localitat saguntina. Les obres en la línia que uneix València amb Castelló del corredor mediterrani ja tenen data de finalització després de diversos mesos d'alteracions per als passatgers de rodalies.

 
Aprofitant aquesta visita, l'alcalde ha fet lliurament al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, d'una carta en la qual s'argumenten diverses queixes sobre aquest traçat i altres infraestructures ferroviàries. En primer lloc, li transmet la seua “insatisfacció per la tardança en l'execució d'aquestes obres i per la modalitat triada”, ja que com han expressat forces socials, econòmiques i polítiques, “no es tracta d'un tren d'alta velocitat ni de les mateixes prestacions dels quals s'han executat en altres llocs de la geografia espanyola, aquesta és una línia de segona categoria”. 

 

 

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández,  després de l'entrega de la carta en persona al ministre de Foment, Íñigo de la Serna

 

 

D'altra banda, en la carta també se li trasllada el D'altra banda, en la carta també se li trasllada el “profund malestar per la nul·la inversió en la línia Sagunt-Terol-Saragossa i la seua connexió al Cantàbric, ja que aquesta presenta un estat tercermundista”. Aquesta qüestió impedeix la normal circulació de persones i mercaderies, per la qual cosa afecta d'una manera “molt negativa a la indústria i, en general, a la nostra economia”. Pel que fa a connexions amb Europa, “encara queden trams de via única que ens aïllen dels principals centres econòmics continentals”.


Fernández també recorda al ministre “que queda pendent el projecte d’encobriment de les vies al seu pas per Sagunt, i més en aquestes condicions d'una línia d'alta velocitat”, ja que segons assegura l'alcalde, el traçat actual suposa una divisió de la ciutat que afecta a la mobilitat de la ciutadania. A més, posa en el seu coneixement “la demora en la redacció del projecte per a la nova línia de rodalies fins al Port de Sagunt”. 

 

En definitiva, des del Consistori, li fan partícip de el “malestar respecte de les polítiques dels últims governs en matèria d'infraestructures ferroviàries, ja que s'havien oblidat absolutament dels interessos econòmics i socials de Sagunt, del Camp de Morvedre i de tot el territori valencià”. 


A la visita d'avui ha assistit també l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha destacat que una “gran part dels recursos del producte interior brut de l'estat espanyol passen per les províncies d'aquest corredor, sent imprescindible per a la nostra productivitat”. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que les obres “finalitzaran provisionalment en el primer trimestre de 2017, després d'haver realitzat una inversió de 180 milions d'euros”. La consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, també ha assistit a l'acte demandant més atenció al corredor mediterrani. A més, tampoc han volgut perdre's l'acte diversos membres de la corporació municipal.