L'alcalde fa una crida a la responsabilitat en relació amb la continuïtat de l'explotació de la pedrera de Lafarge

Quico Fernández: “La solució passa per complir la legislació i el respecte al medi ambient i la salut de les persones”
Imagen 1
  
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha volgut fer una crida a la responsabilitat de tots els actors que intervenen en el conflicte que suposa la continuïtat de l'empresa Lafarge: “perquè jo crec que tant els polítics com els treballadors, com els directius, com els periodistes deurien ser més prudents i més responsables a l'hora de fer declaracions. En aquests moments nosaltres estem treballant amb l'empresa i amb l'administració amb tal de garantir la continuïtat de la factoria, però al mateix temps mantenir el paratge natural de la muntanya de Romeu”.

L'alcalde ha fet balanç dels últims mesos i ha explicat que “Crec que en els últims mesos hem avançat, hem acostat postures, però evidentment sense renunciar als principis fonamentals que para nosaltres són la preservació de la muntanya de Romeu. Entenem que segons les dades de la pròpia empresa és possible mantenir l'activitat en el perímetre actual i cercar una alternativa que evidentment siga viable en el marc jurídic. Aquesta ha de ser la garantia per als treballadors, ja que la mateixa no pot ser anar contra el marc legal”. 

Quico Fernández considera que la solució està a cercar una alternativa real i que siga viable legalment i davant açò ha declarat: “En açò l'ajuntament està col·laborant i per tant demanem que no se cerquen camins rectes que no porten a cap part, que xoquen contra la paret, ni que se cerquen contradiccions, perquè en aquest tema l'Equip de Govern té una absoluta coherència i una coincidència dels plantejaments i per descomptat açò és el que d'alguna manera hem traslladat a l'empresa en diverses ocasions”. 

Per a acabar, l'alcalde ha demanat que “ens deixen treballar com estem fent ara, mantenint reunions de manera periòdica per a cercar la solució, que permeta d'una banda, protegir la muntanya de Romeu, tal com marca la llei, i d'altra banda, donar continuïtat a l'empresa, però evidentment amb unes condicions que són en primer lloc la legalitat, i d'altra banda, evidentment el respecte al medi ambient i a la salut de les persones”.