L'alcalde i el delegat de Manteniment es reuneixen amb veïns de la plaça 1 de Maig per a explicar-los les noves obres de reurbanització

Els treballs compten amb una inversió de 154.532 euros procedents del Pla d'Ocupació Conjunta entre l'Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València i ocuparan a un total d'11 persones aturades
 
 
L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, i el delegat de Manteniment, José Luis Martí, s'han reunit amb els veïns, comerciants i membres de la comissió fallera de la plaça 1 de Maig de Port de Sagunt per a explicar-los en què consistiran les obres que començaran pròximament. Els treballs compten amb una inversió de 154.532 euros procedents del Pla d'Ocupació Conjunta entre l'Ajuntament de Sagunt, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. Aquestes actuacions donaran treball a un total d'11 persones aturades. També ha assistit a la reunió el regidor d'Iniciativa Porteña, Manuel González. 

L'alcalde de Sagunt, Sergio Muniesa, ha explicat la finalitat de les obres: “Amb l'objectiu de consensuar les decisions, ens hem reunit amb els veïns, comerciants i membres de la comissió fallera per a cercar una solució al disseny de la plaça. En definitiva, una plaça més funcional, més espaiosa i que combine l'existència de zones peatonalitzades d'esplai amb l'ús quotidià i que tinga en compte l'aparcament per als comerços, així com que puga mantenir l'espai per a la tradicional plantà de la falla Luis Cendoya. Crec que l'objectiu de la reunió s'ha aconseguit”. A més, l'alcalde ha recordat l'esforç de les diferents administracions: “Gràcies a l'Ajuntament, la Generalitat i la Diputació que novament, igual que amb el Pla d'Ocupació, destinem recursos a contractar gent de la nostra ciutat amb el clar objectiu, a més, de millorar tradicionals espais urbans com aquesta plaça. Es tracta d'un espai destinat al gaudi i l'esplai dels veïns del barri”.
 
Dels 154.532 euros, 86.532 es destinaran a la mà d'obra i 68.000 al material. Els 11 treballadors de l'obra són: un encarregat, sis oficials de primera i quatre peons. Els treballs tindran una durada de tres mesos.
 
El Pla d'Ocupació Conjunta està dotat amb un total de 353.000 euros, dels quals l'Ajuntament de Sagunt aporta 216.333. A més de l'obra en la plaça 1 de Maig està previst realitzar actuacions en el carrer Herois, així com diversos treballs per un import de 198.467 euros. En total, entre les dues obres es donarà ocupació a un total de 31 persones: un carretiller, quinze oficials, deu peons, tres encarregats, un administratiu i un arquitecte tècnic. 
 
L'objectiu de la reurbanització de la plaça 1 de Maig és peatonalizar el màxim de superfície sense menyscabar les funcions que es desenvolupen en l'actualitat: l'aparcament de vehicles, l'accés a diferents guals o la plantà de la falla Luis Cendoya. Es planteja, per tant, el manteniment de l'encintat de vorera existent al costat de les façanes sud i est, al costat del qual es pavimentará un carrer per als vianants compatible amb l'ús restringit de vehicles. Cal destacar que també es mantindrà el nombre de places d'aparcament existents i es conferirà a la plaça un caràcter propi a través dels elements propis dels jardins, dels quals s'encarregarà la Societat Anònima de Gestió (SAG). Es mantindrà la palmera existent, es resituaran els arbres i s'inclouran plantes aromàtiques. A més, els contenidors es col·locaran en bateria per a aprofitar encara més l'espai. L'àrea total d'intervenció és de 1.830 metres quadrats. 
 
Els treballs consistiran en la millora del paviment, la remodelació de les voreres i vies per als vianants, l'execució dels encintats, la col·locació de rígoles, la disposició d'una zona enjardinada i la seua corresponent xarxa de reg localitzat, la instal·lació de mobiliari urbà com a bancs i papereres, l'afegit dels elements de senyalització vertical i la nova disposició de les lluminàries, entre d'altres.