L'alcalde i el president del Consell Agrari es reuneixen amb representants d’AVA-ASAJA per a fer un balanç de la legislatura

Durant la trobada han resumit les iniciatives que s'han desenvolupat en matèria d'agricultura durant els últims quatre anys i s'han arreplegat els suggeriments que els han transmès des de l'associació

  
L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i el president del Consell Agrari, Ximo Catalán, s'han reunit amb representants d’AVA-ASAJA (Associació Valenciana d'Agricultors) en la ciutat per a adonar de les iniciatives que s'han desenvolupat en matèria d'agricultura durant l'última legislatura i arreplegar els suggeriments que els han transmès des de l'associació. 
 
L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, ha destacat: “La relació ha sigut fluïda entre ambdues parts, agricultors i administració, la qual cosa ha possibilitat una millora substancial en tota la gestió”. Muniesa ha volgut “agrair la col·laboració que ens ha prestat AVA-ASAJA a l'hora d'impulsar més iniciatives que mai des de la presidència del Consell Agrari. Gràcies a aquesta magnífica col·laboració hem aconseguit la reducció del 30% en les incidències en el camp. A més, hem realitzat juntes de seguretat vinculades directament a tractar els assumptes del camp i a això se suma l'esforç que s'ha dut a terme des de la Guàrdia Civil i els Equips Roca. Així mateix, hem mantingut i incrementat la inversió en agricultura a través dels Plans d'Ocupació”. 
 
Concretament, segons van explicar en la reunió Muniesa i Catalán, durant els últims quatre anys s'han reduït els robatoris i incidències en el camp en un 30%. També s'ha rebaixat el tipus de l'IBI rústic del 0.91 al 0.834. A més, s'han portat set mocions al Ple en defensa de l'agricultura i els camps del municipi. S'han creat 142 horts urbans i un banc de terres per a evitar que es perden les zones de cultiu, que ara serveix d'exemple per a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies com una forma de potenciar l'agricultura. També s'han invertit 1.150.611 euros en treballs d'asfaltat i adecuació de camins. 

Cal destacar que, en els últims quatre anys, el Consell Agrari ha donat treball estacional a 574 persones i que s'han organitzat diversos cursos per a facilitar l'obtenció del carnet de manipulador de productes fitosanitaris i de manipulador d'aliments, així com diverses jornades informatives als agricultors.