L'alcalde i el regidor de Cultura visiten La Unión durant el Cante de las Minas per a reforçar la relació entre els municipis

Sagunt consolida així la seua participació en les fases prèvies d'aquest festival de flamenc. El 27 d'agost una delegació de La Unión visitarà Sagunt


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, han visitat aquest passat cap de setmana el municipi de La Unión, a Múrcia, amb motiu de la celebració de la 56 edició del Festival Internacional de Cante de les Minas, del qual una de les fases prèvies, o de selecció, se celebra a Sagunt. Amb aquesta visita, tracten de reforçar les relacions municipals perquè un esdeveniment cultural d’aquestes característiques seguisca celebrant-se, en les seues fases prèvies com fins ara, en la ciutat de Sagunt, que disposa d'una fase eliminatòria des de fa 10 anys.
 
L'alcalde ha declarat que “és un honor poder participar d'un festival tan important i crec que any rere any estem demostrant que la participació en la nostra fase selectiva és una de les més rellevants en l'estat espanyol”. De fet, així ho ha confirmat el propi ajuntament de La Unión a través del seu alcalde, Pedro López. Fernández ha assegurat que “estan agraïts de la nostra aportació al festival, de la gran afluència de públic i el gran acolliment que prestem, per açò esperem que aquesta relació entre els dos municipis de La Unión i Sagunt es consolide i puguem ampliar les activitats en les pròximes edicions”.
 
El pròxim 27 d'agost, Sagunt rebrà una delegació de l'ajuntament de La Unión per a visitar oficialment la ciutat i assistir a la programació de Sagunt a Escena. Amb aquesta rebuda es donarà visibilitat a la cooperació municipal en matèria de cultura. Fernández creu que “d'aquesta forma l'ajuntament respon no solament al municipi de La Unión sinó també a la Casa d'Andalusia i a tots els aficionats al flamenc que hi ha en la nostra ciutat, ja que d'ells va partir justament la iniciativa de celebrar una fase eliminatòria en aquesta ciutat”.
 
El passat 2 de juliol, es va celebrar en els jardins del Casino una fase selectiva de la 56 edició del Festival Internacional del Cante de las Minas davant centenars d'espectadors. Es tracta d'un certamen de flamenc que es va iniciar el 13 d'octubre de 1961 en La Unión. Aquest festival agrupa modalitats de cante, de guitarra i de ball. En la modalitat de cante van participar la malaguenya Isabel Fátima Guerrero Alarcón, la madrilenya Amalia Andújar Gallego i la pacense Esther Merino Pilo. En l'especialitat de guitarra va concursar el sevillà José Marco Serrato Gómez. En la modalitat de ball van participar la valenciana Asunción de Martos i el malagueny David Martín Domínguez. El jurat va estar format per José Cros Zaplana i Francisco Pedro Sever Pérez i, per la seua banda, Manuel José Navarro Jiménez va coordinar l'esdeveniment.

  Quico Fernández entrega un coltxo a l'alcalde de La Unión, Pedro López.