L'alcalde i el regidor de Platges demanen més informació a Costes sobre l'espigó d'Almenara per a contrastar-ho amb experts

Durant la reunió van tractar altres temes com la clausura del pàrquing del passeig marítim del Port de Sagunt i la demolició, el pròxim 1 d'octubre, del porxo de la Plaça de la Concòrdia
 
 pàrquing situat en el passeig marítim va a clausurar-se
 
 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el regidor delegat de Platges, José Vicente Muñoz, han mantingut una nova reunió amb la Demarcació de Costes per a tractar una sèrie de problemes, com els que ja van anunciar després de la primera reunió amb Costas. Un dels temes més importants que es van tractar en la reunió, és el projecte de l'espigó d'Almenara. L'alcalde de Sagunt i el regidor delegat de Platges, van traslladar una vegada més a la Direcció General de Costas la seua preocupació, a causa de l'efecte que pot tenir en les platges del nord de la ciutat i per l'alarma que s'està generant entre els veïns. Davant açò, l'Alcalde, Francesc Fernàndez ha assenyalat que: “Ens han dit que el projecte està adjudicat però no avançat, els hem demanat l'estudi de l'anomenat projecte Cantàbria per a poder contrastar-ho també amb experts en enginyeria marítima”.

L'alcalde ha afegit que “també els hem traslladat la nostra sorpresa amb l'actitud que el Partit Popular està tenint en esta qüestió, i açò vull deixar-ho molt clar, este és un projecte del Partit Popular, iniciat per ells, i en l'acte de presentació del “estudi Cantàbria” precisament estava el senyor Paco Villar. Per tant, és poc comprensible que representants del PP, com per exemple el Sr. Muniesa i el Sr. Villar es reunisquen amb els veïns de Almardà per a traslladar-los una preocupació que ha generat el mateix Partit Popular, de la qual ells tenien informació i nosaltres no”. 

A més, des de l'Equip de Govern, li han traslladat en diverses ocasions a Costes que no els sembla correcte que estiguen involucrats en este projecte per l'efecte que pot tenir en les platges de Almardà i Corinto. L'alcalde ha assenyalat que volen tenir tota la informació, i de fet, ja han demanat una reunió amb la responsable de la direcció general de Costes a Madrid, per a traslladar esta preocupació i obtenir més informació. 

Respecte a este tema, l'alcalde ha conclòs que: “Al Partit Popular, a Muniesa i a Paco Villar, els demanem més lleialtat institucional, que ens donen més informació, en este i en altres temes, i que no facen tanta demagògia, perquè este projecte no és de Costas, este és un projecte impulsat pel Partit Popular, i com a partit haurien de donar explicacions, ja que si este projecte no ho hagueren iniciat ells, no estaria en l'agenda política, ni en els plans de Costas, però sembla que hi ha molt interès des d'instàncies del Partit Popular de la Plana Baixa de Castelló”. 

D'altra banda, i tal com ha explicat l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, “el pàrquing situat en el passeig marítim va a clausurar-se perquè no disposa de la concessió necessària i nosaltres anem a incorporar-ho a l'espai públic per a l'ús i gaudir dels ciutadans, no solament el pàrquing, sinó que anem a treballar en un projecte perquè l'actual domini públic marítim terrestre siga condicionat, ara que justament el dia 1 d'octubre anem a procedir a la demolició del porxo de la Plaça de la Concòrdia, per a fer una intervenció més ambiciosa, que supose una millora de la imatge i també de l'ús per part dels ciutadans del nostre passeig marítim”.

A més, l'alcalde i el regidor de Platges, van tornar a reivindicar la implicació de Costes en la torre de defensa del Grau Vell perquè esta zona es condicione: “ja que també estem intentant que el conveni de l'Autoritat Portuària permeta una restauració”, segons ha explicat l'alcalde.

Durant la reunió també li van traslladar a la Demarcació de Costas la necessitat de millorar la connexió entre el Port de Sagunt i Canet: “ja ens han plantejat que presentem un projecte perquè, en un temps relativament breu, ens puguen autoritzar. Amb açò vull anunciar que anem a intentar ja resoldre el que coneixem com la senda blava, i millorar les condicions de tot este sector. A més d'habilitar la platja que hi ha en este sector del delta perquè la gent puga gaudir-la amb els seus gossos o animals de companyia”. 

Finalment, també van parlar de les concessions que en estos moments estan en domini públic marítim terrestre de la ciutat, per a cercar la millor solució. Fernàndez ha explicat que: “És un tema que en estos moments s'està estudiant. De la mateixa manera, hem demanat ajuda per al problema de les eixides pluvials, per a veure de quina manera podem evitar que hi haja incidents com els quals s'han produït per alguna fugida de residus fecals, per a evitar que eixes situacions es puguen tornar a produir”.