L'alcalde i representants dels grups polítics municipals es reuneixen amb el comitè d'empresa de Bosal, els treballadors i CC.OO. en junta extraordinària de portaveus

Durant la reunió celebrada aquest matí en l'Ajuntament de Sagunt els representants polítics i sindicals acorden “unitat de acció”

L'Alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i els portaveus de tots els grups polítics municipals del consistori s'han reunit amb el comitè d'empresa de Bosal, treballadors i dirigents sindicals de CC.OO. per a abordar la situació dels treballadors després de l'anunci de tancament realitzat per la multinacional. Per a açò, a primera hora d'aquest matí s'ha celebrat una Junta Extraordinària de Portaveus en l'Ajuntament, en la qual el comitè d'empresa de Bosal i els representants de CC.OO. han mostrat el seu agraïment a tots els grups pel suport mostrat durant aquests mesos, així com la participació en totes les accions empreses des del mes de Juny.

Durant la reunió, s'ha reiterat la necessitat que l'empresa complisca amb la legalitat en el procés iniciat, i que respecte els drets dels treballadors, per al que s'ha proposat “unitat d'acció” i “anar tots de la mà”.

Es van a dur a terme les accions necessàries per a exigir el compliment dels drets laborals de tots els treballadors de Bosal, a més de la creació d'un fòrum representatiu i d'un pla global de reindustrialització de la comarca, que es traslladarà a l'Administració Autonòmica i Nacional.

El paper de l'Ajuntament de Sagunt ha sigut el de reforçar les reivindicacions que s'ha efectuat des del comitè d'empresa, i sempre a iniciativa dels treballadors, així com la de completar totes aquelles accions que des del comitè s'han efectuat amb l'administració autonòmica i estatal. D'aquesta forma es va aconseguir que els dirigents de Bosal s'assegueren a negociar amb el comitè d'empresa. Per part de la Consellería d'Indústria es va oferir a l'empresa un pla d'ajudes financeres a la inversió per a tractar de mantenir la planta en actiu, que ni tan sols han volgut estudiar. També se'ls va oferir asseure's a mitjan desembre per a cercar alternatives que permeteren la viabilitat de l'empresa i tampoc han donat opció.

La Junta de Portaveus ha reiterat la seua postura de rebot a aquesta situació creada i acordat dur a terme les accions que tant el comitè d'empresa com els sindicats necessiten, entre les quals es destaca la petició formulada del comitè de reunir-se amb representants del Ministeri d'Indústria. 

L'Ajuntament s'ha compromès a dirigir-se a l'adreça de la multinacional perquè informe sobre les accions iniciades i les garanties relatives a assegurar els drets dels treballadors.