L'alcalde intervé perquè l'Autoritat Portuària es reunisca amb ArcelorMittal

L'alcalde ha demanat explicacions a l'APV sobre la seua desvinculació de la Fundació del Patrimoni Industrial
Fotografia d'arxiu d'una reunió de l'alcalde, Quico Fernández, amb el president de l'APV, Aurelio Martínez, i la regidora Teresa García.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha demanat a l'Autoritat Portuària de València (APV) “consideració i predisposició per a arribar a acords”, en la reunió que mantindrà, el pròxim dia 22, amb ArcelorMittal per a tractar de la petició d'ampliació de la concessió que té aquesta empresa en el moll sud del port de Sagunt: “Hem aconseguit una reunió per a acostar postures, i jo he demanat de manera explícita en el Consell d'Administració que aquest assumpte, que és molt important per al futur d’ArcelorMittal, es tracte amb la màxima consideració per a una empresa tan important per a nosaltres”.
 
El Consell d'Administració de l'APV, celebrat aquest matí, també ha tractat altres assumptes importants per a Sagunt com és el de la inversió en la línia fèrria Sagunt-Saragossa. L'alcalde ha destacat la crítica del Consell d'Administració a la inversió prevista en 2016 pel govern de l'Estat: “Hem insistit en la protesta al Ministeri de Foment per la inversió miserable de 2 milions d'euros per a l'any que ve. Hi ha unanimitat entre els representants polítics, institucionals i empresarials en què dedicar dos milions d'euros a aquesta línia és una forma d'arruïnar-nos com a territori i com a ciutadans”. També, apunta l'alcalde, el president de l'APV ha fet lectura de les conclusions de la Unió Europea que també estan criticant la manera de distribuir les inversions per part del Govern Espanyol, ja que s'atén més el trànsit de passatgers que de mercaderies, quan és molt més important en aquests moments reactivar l'economia productiva.
 
D'altra banda, l'alcalde ha demanat explicacions per la desvinculació de l'APV de la Fundació Comunitat Valenciana del Patrimoni Industrial del Port de Sagunt: “Ens han explicat que en el seu moment, es va prendre aquesta decisió amb l'aprovació del Pla de Racionalització Estatal. He demanat que es reconsidere aquesta decisió i els he anunciat que el conseller de Cultura convocarà a l’APV i jo demane la seua presència perquè aclarisca la seua forma de participació”.
 
A continuació, s'ha donat compte de la creació d'una comissió territorial específica per al port de Sagunt, que serà presidida per l'alcalde de Sagunt. Hi haurà un altre representant de l'ajuntament, representants de l'APV, de la Generalitat. L'alcalde ha manifestat que està estudiant incorporar a representants de la vida social.
 
Per a finalitzar, Quico Fernández ha sol·licitat que l’1% de totes les inversions que es facen d'obra pública en el port marítim es dediquen a la nostra ciutat, especialment al patrimoni portuari, perquè fins ara no s'ha fet.