L'alcalde va clausurar ahir els Ludi Saguntini oberts a la ciutadania

L'última activitat ha sigut una jornada de portes obertes a la Domus Baebia
Imagen 1Imagen 2
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va clausurar ahir els Ludi Saguntini oberts a la ciutadania amb una jornada de portes obertes a la Domus Baebia. Enguany ha sigut l'edició més oberta a la ciutadania ja que ha comptat amb tallers i recreacions històriques per al públic en general, en els quals tots els ciutadans han pogut participar sense necessitat d'inscripció prèvia. Aquesta iniciativa l'han organitzat l'Ajuntament de Sagunt, l'associació Ludere et Discere, juntament amb la col·laboració de la Domus Baebia. Concretament les responsables d'aquesta activitat Amparo Moreno i Charo Marco, professores i responsables de la Saguntina Domus Baebia i membres de l'associació Ludere et Discere. 
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va apuntar que finalitzar Ludi Saguntini oberts a la ciutadania amb una jornada de portes obertes en la Domus Baebia: “és un gran orgull per a nosaltres perquè és una aula didàctica sobre cultura romana única a la Unió Europea. Estem molt contents per la gran participació dels ciutadans en els tres actes que hem celebrat perquè han pogut conéixer i valorar l’esplèndid treball que fan les dos grans professionals que treballen a l’aula didàctica com són Charo Marco i Amparo Moreno. La importància de la Domus Baebia és essencial per a nosaltres en el camí de convertir Sagunt en una ciutat de referència mundial en la investigació i difusió de la cultura romana. Ja som Capital Valenciana de la Romanització, ara continuarem el camí que ens puga portar al Patrimoni de la Humanitat”.
 
Les activitats dels Ludis oberts al poble saguntí van començar amb la recreació històrica de “la vida de Flavia Publicia, Vestal Màxima”. A més els ciutadans també van poder conèixer de la mà d'Amparo Moreno i Charo Marque rituals per a la fundació d'una ciutat romana ideal.