L'any que ve l'Ajuntament de Sagunt baixarà la taxa per recollida del fem 11’50 euros

El conveni entre la Societat Anònima i l'empresa de RPB sobre el servei de Ecoparcs permetrà reduir aquesta taxa
Imagen 1
Segons ha confirmat la regidora delegada d'Hisenda i presidenta de la SAG (Societat Anònima de Gestió), Teresa García, l'any que ve, l'Ajuntament de Sagunt baixarà la taxa per recollida del fem  11’50 euros. El conveni entre la SAG i l'empresa RPB sobre el servei de Ecoparcs permetrà reduir aquesta taxa. L'empresa és la concessionària de la gestió de residus urbans del Consorci de Residus del Pla Zonal al que pertany la ciutat.

Tal com ha explicat Teresa García: “El tercer contenciós pendent per a poder aplicar el conveni entre la SAG i RPB, ja ha sigut retirat, per tant es fa efectiu, el conveni de col·laboració entre les dues entitats. Açò suposa que l'ajuntament deixa de prestar el servei de Ecoparcs i ho descomptarà de la taxa del fem de l'any que ve. A més el rendiment que s'ha produït de les noves recaptacions, de les inspeccions i de l'estudi econòmic que ens ha passat la SAG, permet baixar la taxa 8’5 euros als habitatges, per sobre del que va demanar l'oposició que es quedava al voltant d'un 9%”. 

Enguany ja estava donant-se la col·laboració entre RPB i la SAG, amb el servei de Ecoparcs, des de juliol fins a final d'any, i per tant correspon a una quantitat més o menys de 3 euros que haurien de descomptar-se del rebut de fem actual. Davant açò la presidenta de la SAG ha explicat que: “Com els rebuts que van per executiva ja s'han cobrat al 100%, la qual cosa es volia fer de descompte en el rebut de novembre, no es va a poder fer, i excepcionalment, a l'any que ve, el rebut del fem baixarà 3 euros més, perquè inclou el descompte d'enguany”. 

Teresa García ha conclòs que: “Amb la qual cosa el rebut del fem del pròxim any baixarà 11’50 euros i anem a tenir un grau de cobertura del servei del 100% el que permetrà baixar la taxa de tots els ciutadans i incorporar el tema de recollida orgànica. Tal com hem dit sempre, al final la incorporació de l'orgànica ha de suposar una baixada en el rebut de fem que paguem, tant el de recollida que és competència de l'ajuntament com el del consorci que és la taxa d'eliminació”.