L’APV invertirà 31 milions en la connexió ferroviària al port marítim de Sagunt

L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, també ha anunciat una altra inversió d'entre 4 i 6 milions de l'Autoritat Portuària de València per a millorar la senyalització i seguretat de l'eix ferroviari cap al Cantàbric


 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, ha anunciat dues inversions importants de l'Autoritat Portuària de València per al port marítim de Sagunt. D'una banda, l’APV invertirà 31 milions d'euros en l'execució de la connexió ferroviària amb el port marítim de Sagunt i, d'altra banda, també invertirà entre 4 i 6 milions d'euros a millorar la senyalització i seguretat del corredor ferroviari que connecta Sagunt amb el Cantàbric. El director general de l’APV, Ramón Gómez Ferrer, li va comunicar ahir a l'alcalde estes dos inversions en una reunió celebrada en l’alcaldia, en la qual també va estar present la primera tinent d'alcalde, Teresa García.

Francesc Fernàndez ha destacat la gran importància d'estes notícies: “La connexió ferroviària amb el port comercial és una demanda de molts anys i ara sembla que arribarà a fi. És una notícia extraordinària per a dotar al nostre port d'una major capacitat de funcionament”. La inversió de l’APV serà de 31 milions, 11 dels quals seran aportats per fons europeus i la resta, a càrrec de l'autoritat portuària. Les obres podrien començar en 2017 i finalitzar en 2018 o 2019.

Respecte a la segona inversió, l'alcalde recalca que també “està vinculada amb la funcionalitat del nostre port, ja que l'eix ferroviari cap al Cantàbric és una infraestructura tercermundista que no té pràcticament capacitat per a absorbir el trànsit de mercaderies. La millora bàsica estaria al voltant dels 43 milions d'euros, però amb esta inversió de 4-6 milions seria possible augmentar la freqüència de pas dels trens. En definitiva, són dos notícies molt importants que responen a dos demandes de la ciutat, de tot el teixit empresarial i del propi port, que hauran de redundar en una major capacitat i en una major competitivitat del nostre port”. Segons la informació oferida per Gómez Ferrer, l’APV en conveni amb Adif millorarà la seguretat i la senyalització.

A més, en la reunió Francesc Fernàndez i Teresa García van plantejar l'actualització del conveni entre l'Ajuntament de Sagunt i l’APV: “Un conveni que ha de passar per actuacions de connexió amb la trama urbana i per intervencions de recuperació del patrimoni. És inacceptable per a nosaltres que el port estiga tancat a la ciutat”. Fernàndez ha afegit que li han recordat a l’APV, i ho faran extensible al ministeri, que el 1% de les inversions que es realitzen en el terme municipal ha d'anar destinat a la recuperació del patrimoni.

Per a finalitzar, l'alcalde ressalta que “estem esperant que es produïsca el nomenament del nou president de l’APV i la nostra incorporació de ple dret al consell d'administració de l’APV, on traslladar estos assumptes de manera més oficial”.