L'artista del Port de Sagunt Mario Mankey ultima el seu nou mural titulat “Lobby is in the air”

Obra que forma part del festival MésqueMurs organitzat per la delegació de Joventut i que no es va poder dur a terme en el seu moment
 


L'artista del Port de Sagunt Mario Mankey està acabant el seu nou mural titulat Lobby is in the air, que forma part de la segona edició del Festival d'Art Urbà MésqueMurs que organitza la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt.

Este mural està situat en l'avinguda Sants de la Pedra (a l'altura del número 101), a Sagunt. Es tracta del cinqué mural d'esta edició que, per motius d'agenda de l'artista, l’està realitzant en estos moments i té previst acabar demà.

 


El regidor de Joventut Guillermo Sampedro ha visitat el mural este matí acompanyat dels alumnes de l’Escola d’Estiu, els quals han escoltat atentament les explicacions de l'artista local. “Amb este mural que representa un legionari romà, igual que s'ha fet amb una façana al Port de Sagunt dedicada al centenari de la siderúrgia, volem contextualitzar el Festival i sumar-nos al treball que s'està desenvolupant des de l'Ajuntament per aconseguir que la nostra ciutat siga Patrimoni de la Humanitat, a més de recordar que Sagunt és Capital Valenciana de la Romanització”, ha declarat el regidor de Joventut.

 L'artista ha explicat que volia incloure un element propi de la història de Sagunt, ja que és un període que forma part de la personalitat del municipi. També ha declarat que està orgullós d'este nou mural, que és fins a hui, la seua obra més important. A més ha aconseguit transmetre el que volia, i açò ha sigut gràcies, entre altres coses, al temps que ha tingut per a treballar, aproximadament una setmana, la qual cosa li ha permès elaborar este projecte en millors condicions.

 

El dibuixant, que va començar amb els seus projectes en 2001, ha admés que, per a ell, l'estètica és secundària, és un vehicle que li permet comunicar allò que vol al públic. És a dir, que no dibuixa amb un estil concret i definit, sinó que la personalitat dels seus projectes es basa en el significat, el missatge i la metàfora: “No són projectes publicitaris, no se cerca obtindre diners ni fama, sinó fer més artística una part urbana de la ciutat i alhora transmetre un missatge”.

 

Mario Mankey que resideix i treballa a Berlín, ja va participar en la passada edició del MésqueMurs i té més obres al Port de Sagunt.