L'Associació de Comerciants del Casc Antic del Port de Sagunt celebra Sant Valentí aquest dissabte amb una campanya de promoció del comerç

La delegació de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt col·labora amb aquesta iniciativa en la qual hi haurà concursos, un photocoll, decoracions molt especials, descomptes o castells inflables per als més menuts
 

L'Associació de Comerciants del Casc Antic del Port de Sagunt, en col·laboració amb la delegació de Comerç de la Ciutat de Sagunt, ha organitzat per aquest dissabte dia 7 de febrer, diversos actes commemoratius del dia de Sant Valentí, que tindrà lloc a la zona del casc antic del Port de Sagunt, després de 17 hores. L'objectiu és promoure l'activitat comercial, és a dir, les compres a través d'activitats com ara: competicions, un photocoll, decoracions molt especials, descomptes o un castell inflable per als més menuts, entre d'altres.
 
La regidora de Comerç i Mercats, Concha Peláez, ha posat en marxa hui en roda de premsa aquesta iniciativa juntament amb Antonia Quesada, presidenta de l'Associació de Comerciants del Casc Antic del Port de Sagunt i Lola Torrente, presidenta de  l’Associació de Comerciants Ciutat de Sagunt i comerciant de la zona.
 
La delegada de Comerç i  Mercats, Concha Peláez, va destacar que “l'Associació de Comerciants del Casc Antic de Puerto de Sagunt és una associació que està emergint amb la implementació de diverses iniciatives. Els esdeveniments de promoció que duen a terme les associacions de comerciants locals, en col·laboració amb la delegació de Comerç de l’Ajuntament de Sagunt, estan tenint un gran impacte entre el públic i serveixen per dinamitzar les zones comercials i modernitzar-les. Les associacions de comerciants, amb el seu compromís, són les protagonistes del canvi en la innovació comercial en desenvolupar accions com aquesta. Des del departament municipal els oferim en tot moment el nostre impuls, suport i col·laboració”.
 
Peláez va afegir: “D'altra banda, estem duent a terme obres i posant en valor el casc històric del Port de Sagunt, en àmbits com ara el barri de La Marina o la plaça del 1 de Maig. El casc històric del Port de Sagunt té una gran tradició comercial i està molt a prop del mercat. En definitiva, estem presenciant el ressorgiment de les associacions de comerciants, que duen a terme moltes activitats, a les quals s'uneixen les iniciatives que hem posat en marxa des de la delegació de Comerç, que ha batut el rècord aquest any".
 
Antonia Quesada, la nova presidenta de l'Associació de Comerciants del Casc Antic del Port de Sagunt, ha assenyalat: “l'objectiu d'aquesta iniciativa és dinamitzar aquesta zona on hi ha botigues de tota la vida, que han passat de generació en generació i ara les regenta gent jove amb idees noves i ganes d'innovar. Volem que els veïns puguen conèixer aquesta zona comercial, vegen les opcions que tenen a la seua disposició per realitzar les seues compres i, en última instància, poden valorar els establiments que existeixen a la nostra ciutat. Uns comerços que estan al costat de casa i que poden visitar-se a peu, sense haver d'agafar el cotxe”.
 
Lola Torrente, presidenta de l’Associació de Comerciants Ciutat de Sagunt i comerciant de la zona, també ha explicat que el missatge d'aquesta campanya, que és "Compra en la teua ciutat", així com les imatges de cors, simbolitzen l'amor que els comerciants tenen per la ciutat, que no seria la mateixa sense els seus establiments.
 
Des del dia 2 de febrero els comerços tenen els cartells de la campanya. A més, el dissabte, 7 de febrer, des de les 17 hores, decoraran els aparadors amb cors i altres elements. A més, els establiments donaran piruletes als clients. Cal destacar que els clients que realitzen compres de més de deu euros podran participar en el concurs “El bes més llarg de la teua vida” que se celebrarà el dissabte, 7 de febrer, a les 19 hores, en una zona limitada del carrer Menéndez Pelayo, a la cantonada amb el carrer Segorbe. La parella guanyadora rebrà 150 euros en premis de comerç.
 
Cal destacar que al carrer Trabajo s’intal·larà un photocall de tots els comerços que s'adjunten a aquesta iniciativa i dos besos animats que repartiran besos-vales a tots aquells que prèviament haguen comprat aquell dia en ells, aconseguint descomptes del vint al trenta per cent. També hi haurà altres concursos i una piràmide de regals.
 
En el carrer Concepción Arenal se celebrarà un concurs de ball. Les inscripcions, que tindran un preu de 14 euros per parella, seran solidàries amb l'Associació del Dany al Cervell Adquirit al Camp de Morvedre (ADACAM). El jurat estarà composat per Pere Valenciano i Magdalena Fuertes. La parella guanyadora també obtindrà 150 euros en premis del comerç. D'altra banda, a la plaça porxada de la plaça del mercat els comerços d’altres zona de la ciutat també podrán exhibir els seus productes als llocs que s’ubicaran. Des de les cinc de la vesprada s’instal·laran castells infables.
 
Participaran al voltant de cinquanta comerços de la zona, així com establiments d’altres parts de la ciutat, el nombre dels quals és encara per determinar.