L'Associació de Futbolistes del València CF engega un projecte d'inclusió social per a joves i xiquets amb el suport de l'Ajuntament de Sagunt

El projecte té com a finalitat integrar a xiquets i joves en risc d'exclusió social de la localitat a través del futbol i els estudis
Imagen 1Imagen 2
L'Associació de Futbolistes del València Club de Futbol ha engegat un projecte d'inclusió social per a xiquets i joves del municipi amb el suport de les delegacions d'Esports i Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt. Aquest projecte entra dins de les accions que realitza l'associació relacionades amb els xiquets, i que consisteix a millorar el seu rendiment acadèmic i personal a través del futbol. Els col·legis La Pinaeta i Baladre i els instituts Jorge Juan i Camp de Morvedre seran els centres on es desenvolupen aquestes accions, en les quals participen xiquets i xiquetes d'entre 10 i 14 anys.
 
La regidora delegada d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, Remei Torrent, ha agraït a totes les parts la seua implicació en el projecte: “Si volen ampliar el projecte hi ha barris que també estan en exclusió i ens agradaria com a ajuntament integrar a tota la societat que està exclosa. Mereix la pena l'esforç que es fa des dels centres portant-los als camps, des de l'Associació de Futbolistes del València CF de venir ací a fer un projecte en la ciutat, i des de les empreses que ho patrocinen i financien, perquè avui dia que s’impliquen en un projecte social la veritat és que és admirable.” També ha destacat la intenció des del consistori de continuar donant sjuport a aquest tipus d'accions: “Nosaltres estem disposats a qualsevol cosa que siga inserir en la societat els xiquets i fomentar la cohesió entre l'esport i l'estudi”.
 
 
Aquest projecte compta amb el finançament de l'Obra Social la Caixa i l'empresa Saggas, que han manifestat la seua satisfacció per participar en aquesta iniciativa, a través de la qual els xiquets puguen millorar el seu rendiment acadèmic, aprendre uns valors i inserir-se en la societat, i esperen que siga una bona experiència per a les famílies i els centres.

Per a motivar els alumnes, l'Associació de Futbolistes del València CF ha lliurat a cada centre un baló signada pels jugadors de l'equip. La direcció de cada col·legi i institut serà l'encarregada de seleccionar què alumne ha sigut el que millor rendiment acadèmic ha tingut i per tant és mereixedor del baló. Des del primer centre on s'han començat els entrenaments, La Pinaeta, han valorat de manera positiva aquesta iniciativa i han declarat que els alumnes es troben molt il·lusionats i motivats.