L'Associació de Guies Turístics Oficials del Camp de Morvedre es va presentar ahir en la Via del Pòrtic amb el suport de l'Ajuntament de Sagunt

AGUICAM pretén reivindicar i dinamitzar Sagunt i comarca a nivell turístic, convertint la zona en una destinació atractiva i potent
 

Ahir a la vesprada l’espai arqueològic de la Via del Pòrtic de Sagunt va acollir l'acte de presentació d’AGUICAM (Associació de Guies Turístics Oficials del Camp de Morvedre), que pretén posar en valor el patrimoni, evitar l'intrusisme en el sector turístic i potenciar la professionalització de la figura del guia. Este acte ha comptat amb la participació i el suport de la regidora de Turisme, Natalia Antonino.
 
Antonino s'ha dirigit als membres d’AGUICAM afirmant que “heu arribat en un moment clau, ja que aquest Equip de Govern està treballant perquè el sector turístic siga una branca molt important de l'economia del nostre municipi. Per tant, necessitem professionals, que coneguen pam a pam la nostra comarca i que contribuïsquen a enriquir el producte turístic que volem per a la nostra ciutat. Sigueu benvinguts, aneu a tenir tot el nostre suport”.
 
El president d’AGUICAM, José Lluesma, ha incidit també en la professionalització de la figura del guia i en l'especialització en la interpretació dels recursos turístics que posseeix el Camp de Morvedre, així com en apostar per la formació i cooperació entre entitats per a aconseguir un millor ús i difusió del coneixement patrimonial. A més, des de l'associació han defensat el paper del guia com “contacontes” a l’hora de dirigir-se al turista, oferir-li un servei amè i de qualitat.
 
Totes estes visions del model del negoci del turisme van encaminades a posar a l'abast del turista una bona informació sobre els béns culturals de la nostra comarca, oferint un producte turístic de qualitat que aconseguisca fer de Sagunt i la seua comarca una destinació turística en tota regla, segons explicaven des de l'associació.