L'Auditori Joaquín Rodrigo acollirà este dissabte el concert “La Porgà” de l'Orquestra Simfònica de la Lira Saguntina

Esta iniciativa musical està organitzada per la Confraria de Xofers de Sant Cristóbal amb el patrocini de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt
Orquestra simfònica de la Lira Saguntina
 
L'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt acollirà este dissabte, 11 de juliol, a les 20 hores, el concert de “La Porgà” d'enguany 2015 a càrrec de l'Orquestra Simfònica de la Lira Saguntina. Esta iniciativa musical està organitzada per la Confraria de Xofers de Sant Cristóbal amb el patrocini de la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt. Cal destacar que l'actuació s'emmarca dins de la programació de les festes patronals de Sagunt. 
 
L'orquestra simfònica, dirigida per David Gómez Ramírez, interpretarà el següent programa: 

Jaromir Bazant
 
DIVERTIMENT, per a Orquestra de Vents 
(Recuperació Històrica - 1ª vegada a Espanya) [ca. 16 min]
 
1.- Preludi 2.- Balada 3.- Vals 
 
David Gómez Ramírez
 
LUZ MEDITERRÁNEA, impressions sinfòniques 
[8 min.]
 
Vicente Ortiz Gimeno
 
DIVERTIMENT per a Orquestra
(Estrena a Europa) [9 min.]
 
Arturo Márquez  
 
DANZÓN N. 2[ca. 10]
 
CONGA DEL FUEGO NUEVO
[ca. 7 min.]
 
Bernabé Sanchis / 
 
HIMNE A SAGUNT
 
L'Orquestra de la Societat Musical Lira Saguntina naix en 1986 com una agrupació de càmera resultat de la incorporació de l'ensenyament d'instruments de corda, un any abans, a l'escola de música de la Societat. Posteriorment, s'afigen instrumentistes de vent procedents del planter de la societat i es configura com a orquestra clàssica i, després, com a agrupació simfònica. 
 
Quantiosos han sigut els concerts oferits en diferents ciutats de la comunitat, en la resta del país i en l'estranger (Itàlia i República Txeca). També han realitzat enregistraments per a RNE i posseeixen un ampli repertori camerístic, simfònic i coral, en el qual ha col·laborat la Coral de la Lira Saguntina, així com moltes altres agrupacions corals i solistes. La formació s'ha mogut entre els més variats estils i èpoques de la música, interpretant peces de Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert fins a Strauss, Borodin, Sibelius, Rachmaninoff o Schostakovich, sense oblidar els compositors espanyols com Rodrigo, Blanquer, Asins Arbó, Turina, Serrano o Chapí. Entre els seus membres, ha comptat amb excel·lents solistes de corda, vent, piano i veu. En les últimes temporades i sota la batuta del seu actual director, cal destacar la col·laboració dels solistes:, Marta Bazantova, Raúl Arias, Omar Vilata, Mario Navarro, Enrique Cárcel, Manuel Tarazona, Felipe Belmonte, Pau Antoni, Daniel Crespo, Juan A. Gamón, Livia C. Cerdá, Anna Sowanna-Takeda o Hilario Segovia Badía, d’altres. Recentment, ha celebrat amb èxit el seu 25º aniversari amb un interessant projecte musical que ha oferit al públic programes de gran nivell interpretatiu. D'esta forma, es demostra que és una de les agrupacions més estables de la comunitat. Entre els seus directors convidats cal ressaltar a Enrique García Asensio, José Solá Palmer i Yoshikazu Fukumura. Els seus directors titulars han sigut: Salvador Pares Pérez (1986-1992), Juan Antonio Ros Navarro (1992-2009) i, des de desembre de 2009, es fa càrrec de l'orquestra David Gómez Ramírez.

 

David Gómez Ramírez
 

És director titular de l'Orquestra Simfònica Lira Saguntina, des de desembre de 2009, i de la Coral de la mateixa Societat Musical, des d'octubre de 2014. Va realitzar els seus estudis en els conservatoris superiors de Sevilla i València en les disciplines de trompeta, musicologia, composició i direcció d'orquestra. Als 17 anys va dirigir el seu primer concert i des de llavors no ha deixat de progressar i interessar-se pel món de la composició i la direcció, la qual cosa li ha portat a estudiar amb mestres com García Asensio, Galduf, Morales, Valero, Forés, Ramírez Ivorra o Sánchez Mombierdro, entre uns altres. De 2011 a 2014 es trasllada a França per a realitzar el International Touquet Master Music en direcció orquestral amb el mestre George Pehlivanian. Ha sigut director assistent en el I Curs de Direcció musical amb motiu del Centenari de la Societat Musical Lira Saguntina. A més, ha impartit seminaris, cursos i master-class de composició i direcció musical. Ha format part en diversos jurats i tribunals en concursos de composició, cant i bandes de música. Ha dirigit en gran part de la geografia espanyola i en l'estranger (França, Itàlia, Portugal, Holanda, Cuba, Vietnam…) Orquestres com: JONDE (Jove Orquestra Nacional d'Espanya), Nacional de Cuba, Hanoi Philharmonic, Hue Symphonyc de Vietnam, Slovenian Academy National, Orchestred’Harmonie de Coutances, Joves virtuosos “La Perla” de Moscou, etc. Ha sigut director titular de diverses formacions a Sevilla, Las Palmas de Gran Canaria i la Comunitat Valenciana. També ha sigut director de la Societat Musical de Sogorb de 2006 a 2011 i amb ella va obtenir el Primer Premi en el Certamen de la Diputació de Castelló al maig de 2009. Dins de la Societat Musical Lira Saguntina ha sigut director de l'Escola de Música “Joaquín Rodrigo” (des de 2009 a 2013), així com de la Banda Juvenil (des de setembre de 2007 fins a agost de 2014).