L'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt acollirà aquest dissabte el concert de Carnestoltes de la Banda Lira Saguntina

L'actuació s'emmarca dins de la programació que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez
Imagen 1
 
L'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt acollirà aquest dissabte, 7 de març, a les 19.30 hores, el concert de “Carnestoltes” de la Banda de la Lira Saguntina, dirigida per Rafael Doménech. L'actuació, l'entrada de la qual és gratuïta fins a completar l'aforament, s'emmarca dins de la programació que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez. 

La Banda Simfònica de la Lira Saguntina presentarà l'espectacle La teua cara em sona?
Interpretarà peces molt conegudes pel públic com: New York, New York, Abba Gold, Grease, Mary Poppins, Nessum Norma, La Bella i la Bèstia, The Beatles, Nino Bravo, What a wonderful world, Sway, My way, Mack the knife, Mi gran noche i Queen in concert. 
 

 
Societat Musical Lira Saguntina i Banda 

La Societat Musical “Lira Saguntina” va ser fundada el 18 d'octubre de 1908 i el seu primer president va ser Baldomero Cantos Escribá. La Banda “Lira Saguntina” ha obtingut destacats guardons, així com diversos primers premis en el Certamen Internacional “Ciutat de València”, l'últim d'ells en 1989 quan va aconseguir el primer premi amb esment d'honor dins de la Secció Especial B. 

Cal destacar els èxits aconseguits per la Banda de la Societat: en 1993 en el Concurs Internacional de Bandes de Kerkrade (Holanda), amb sengles primers premis en els apartats de concert i desfilada; en el Concert Extraordinari en el Palau de la Música de València de 1993; la presència de la Banda en el “Cotton Bowl” de Texas en el mundial de Futbol d'Estats Units; el primer premi en el Certamen de Bandes de Cullera en 1994; el segon premi en el Certamen de Bandes de Requena en 1995; i el segon i primer premi en el Concurs Internacional de Bandes de Kerkrade (Holanda) en 2005 en l'apartat de desfilada i concert, respectivament.

Les seues actuacions han recorregut quasi totes les localitats de la Comunitat Valenciana, així com poblacions de Jaén, Ciudad Real, Pontevedra, Zaragoza, Teruel, Girona, Madrid, Tarragona, Itàlia, Holanda i fins i tot els Estats Units. A més, la banda ha realitzat enregistraments per a RNE, RTVE i Canal 9.

La Societat Musical Lira Saguntina està en possessió de la Medalla d'Or de la Ciutat de Sagunt, concedida per acord de l'Ajuntament de Sagunt en 1983 i la Medalla d'Or de la Generalitat Valenciana, lliurada a totes les bandes per mitjà de la Diputació de València. Durant la celebració de Santa Cecilia, en 2008, el president de la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana, Josep Almeria, va lliurar la Medalla d'Or de la Federació a la Banda de la Lira Saguntina pel seu centenari. A novembre també li va ser concedit el Premi d'Honor d'Onda Cero. En 2009 l'Associació Cultural Falla Santa Ana va atorgar el Premi Saguntí de l'Any a la Lira Saguntina. En l'actualitat, la Societat Musical Lira Saguntina està presidida per Julián Trujillo.