L’Ajuntament de Sagunt licita l’obra de rehabilitació de la Casa Romeu
El consistori va adquirir l’immoble l’any 2020 amb la finalitat de «recuperar i protegir el patrimoni local»
Rescatem Persones. Tota persona ha de tindre cobertes les necessitats vitals bàsiques:
- Garantir el dret a la nutrició de tota la ciutadania. En especial combatre la malnutrició infantil.
- Sagunt deu constituir-se com una ciutat lliure de desnonaments.
- Garantir el dret a la llum, aigua i gas, per què totes les famílies puguen cobrir les necessitats bàsiques, assegurant que els impagaments de serveis bàsics de les famílies en situació d’emergència social no comporte la retirada del servei.
- Es posaran en marxa tots els mecanismes al nostre abast per a generar ocupació digna, estable i satisfactòria.
- Aplicar polítiques d'igualtat en matèria d'integració social, accessibilitat, gènere i immigració.
- Per a garantir estos drets és realitzarà una auditoria social on s'estudien les possibilitats d'optimització i eficàcia dels serveis municipals i de les organitzacions del tercer sector i l’economia social.
Transparència:
- Es realitzarà una auditoria general sobre la activitat econòmica duta a terme per l'ajuntament, per un costat s'auditarà el deute municipal i els processos de privatització i externalització dels serveis públics i les concessions municipals.
- S'habilitaran mecanismes de fiscalització pública per a controlar l'activitat de l'ajuntament, el seu planter, càrrecs polítics i de confiança. Tots els contractes de l'administració tindran un caràcter públic i podran ser consultats i revisats per la ciutadania.
- S’elaborarà d'un codi ètic que firmarà cada un dels regidors i regidores.
-Principi d'eficiència: racionalització de l'estructura municipal i dels serveis que presta.
Participació ciutadania / innovació democràtica:
- Es garantirà la participació de la ciutadania de Sagunt en las decisions polítiques i pressupostàries, creant àrees de participació dins de cada regidoria. Aquestes àrees funcionaran com a espais cooperatius de decisió en pro del be comú i serviran per a articular mecanismes de participació habilitant la informació sobre el funcionament de la despesa pública, recollint el diagnòstic de les necessitats de la ciutadania, la deliberació i la proposició de projectes.
- En aquestes àrees podran participar des dels representants de la societat civil, les associacions i la ciutadania en general.
Dret a la ciutat :
- La ciutat haurà de ser un espai urbà per a la ciutadania, sostenible i accessible per a totes i tots. Volem la nostra ciutat viva, habitable i verda.
- Gestió de la ciutat per districtes i barris elaborant un model que no genere desigualtats entre nuclis, que respecte la diversitat i que facilite la proximitat dels serveis.
Per un nou model productiu:
- Apostem per la revitalització de la nostra economia i la reindustrialització de la nostra comarca. Per la recuperació de l'agricultura, per impulsar un turisme sostenible i de qualitat, i per un model de comerç equilibrat que done suport al comerç de proximitat i local.
Fomentarem la transició ecològica del model productiu amb especial atenció a l'eficiència energètica, impulsant les energies renovables, la gestió sostenible de residus, la utilització eficient de les matèries primeres i la logística intel·ligent que minimitze l'impacte en el medi ambient.
Cultura:
- La cultura és un dret que pertany a la ciutadania tant en la labor de creació, com en el gaudi enriquidor de la mateixa. Es garantiran les bases, les infraestructures i els mitjans per a impulsar les diferents activitats i manifestacions artístiques.
- Patrimoni: Recuperació, gestió municipal i posada en valor del patrimoni històric, industrial, i immaterial.
Educació:
Aprofundir en el projecte educatiu del nostre Municipi.
L’educació i la nostra escola és i ha de ser l’element nuclear del nostre poble. Entenem que ha de configurar-se com a un eix en el qual pares i mares, alumnat, professorat, associacions culturals i esportives, bandes de música, etc. hi participen activament i interaccionen uns amb els altres. Tot el poble ha de nodrir-se d'un procés d'aprenentatge conjunt, per entendre el nostre passat, cohesionar el nostre present i formar als futurs ciutadans i ciutadanes lliures i democràtics. Per aquesta causa, l'educació a Sagunt ha d’eixir dels parets dels centres escolars, i ha d’impregnar la vida dels barris, associacions i del conjunt de la societat amb la qual ha d’interaccionar per comprometre una educació integrada, pública, de qualitat i en valencià.
Valencianisme:
La defensa dels interessos dels valencians i valencianes com a societat i com a poble serà una premissa d’aquest equip de govern. Així mateix treballarem per a defensar els interessos de Sagunt i contribuir a vertebrar el País Valencià des de la nostra ciutat i comarca del Camp de Morvedre.
Un ajuntament obert a les persones:
En definitiva la nostra gestió municipal vol ser exemple de decisions compartides, transparents i participades per tots i totes, obrint l’ajuntament a tota la ciutadania, cap altra barrera que el respecte i la voluntat de diàleg.
El consistori va adquirir l’immoble l’any 2020 amb la finalitat de «recuperar i protegir el patrimoni local»
La presentació serà el 27 de setembre a les 12 hores en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt
El programa universitari dirigit a majors de 50 anys comença enguany a Sagunt amb un itinerari específic de formació sobre arqueologia, història i patrimoni del Mediterrani