L’Equip de Govern planteja una proposta de tipus de gravamen de l’IBI que equilibre el pressupost de 2017

La presentarà en la pròxima comissió que es preveu reunir el 30 d’octubre
Imagen 1
La regidora delegada d’Hisenda de l’Ajuntament de Sagunt, Teresa García, ha anunciat que l’Equip de Govern portarà una nova proposta d’IBI a la pròxima comissió d’Hisenda, que previsiblement es celebrarà el dia 31 d’octubre. Segons ha explicat esta proposta està ajustada en els límits que ja s’havien debatut a la comissió. És a dir un tipus de gravamen del 0’51 per al règim general, del 0’65 per al règim dels grans comerços i de les grans indústries i manteniment del tipus de gravamen per a la rústica.

Tal com ha reconegut la delegada: “Aquesta proposta provoca un perjudici en els ingressos de l’Ajuntament al voltant de 90.000 euros, però hem decidit proposar-la per tal d’evitar qualsevol proposta suïcida com la que vam patir en el ple anterior i que va causar la retirada del punt de l’IBI. Està clar que la proposta que presentaven nosaltres era equilibrada, que compensava el catastrazo perquè mantenia la recaptació per tal de poder quadrar el pressupost i poder elaborar els comptes municipals, encara que suposava una petita pujada. Hem optat per eliminar aquesta petita pujada per situar-se en uns límits de recaptació per davall d’allò que hem recaptat enguany, però també dintre d’un marge d’equilibri. El que no anem a acceptar evidentment són propostes de modificació de l’IBI que produeixen un perjudici per temes d’estabilitat però també per temes de tots els serveis que es financen a través dels nostres impostos”.

La delegada d’Hisenda ha advertit que “el fet de moure’s en propostes de recaptació d’impostos que quebranten els comptes municipals evidentment faran que la resposta des de la responsabilitat que tenim aquells que exercim el govern siga no tramitar propostes fora de rang com les que es presentaren al últim ple, i això provocarà una pujada de l’IBI del 10% per l’efecte del catastrazo. És a dir, es llança esta proposta d’optar pel tipus de gravamen que equilibra a la baixa per tal d’evitar qualsevol temptació de jugar amb el que és tan seriós com són els impostos. Pareix que alguns grups municipals han optat per una política que no entenem. Ni el més incendiari dels grups que estan en l’Oposició s’havia atrevit a plantejar-la, i es tracta de grups en els quals se suposa que hem d’arribar a acords perquè són grups que han mostrat la seua intenció de després negociar altres instruments tan importants per a la política municipal com poden ser els pressuposts. No poden negociar els pressuposts si avortem la possibilitat dels ingressos que ens permeten equibrar-los, amb la qual cosa entenem que aquesta decisió que ha pres l’Equip de Govern que és una decisió preventiva siga recolzada perquè anar-se’n a altres tipus de propostes seria ja allunyar-se de les propostes que s’han de fer amb un mínim de rigor, de trellat i d’equilibri”.

Per a finalitzar García ha fet “una crida també a la racionalitat i a abandonar posicionaments de força perquè evidentment qui ix perjudicat al cap i a la fi no és este Equip de Govern ni s’aconsegueix cap tipus de reconeixement, al contrari qui ix perdent amb totes aquestes posicions és el ciutadà i la ciutadana de Sagunt que al final o una de dos, o paga més impostos o rep menys serveis, amb la qual cosa creiem que és possible un marge d’enteniment i fem esta nova proposta per tal d’aconseguir-lo”.