L'Equip de Govern planteja una ubicació que evite molèsties per a la construcció d'una nova planta depuradora

La situació del col·lector de Almardà i de les instal·lacions de l'avinguda del Mediterrani s'han tractat en la reunió amb la EPSAR
Aquest matí ha tingut lloc en l'Ajuntament de Sagunt una reunió amb el gerent i el cap de servei de l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) per a actualitzar i analitzar l'actuació respecte a la futura depuradora d'aigües residuals, entre altres assumptes d'interés municipal. Per part de l'Ajuntament de Sagunt han participat en la mateixa, l'alcalde, Quico Fernández; el regidor i president d'Aigües de Sagunt, José Vicente Muñoz; i el regidor delegat d'Urbanisme, Pablo Abelleria.

La EPSAR, que depén de la Generalitat, gestiona l'explotació de les instal·lacions i executa les obres de sanejament i de depuració, va plantejar en el seu moment la idea de la construcció d'una nova planta depuradora en el nostre municipi.

L'alcalde i els regidors han coincidit que l'actual emplaçament de la depuradora no és un lloc idoni per a situar la nova instal·lació per la proximitat al nucli urbà de Port de Sagunt. Fernández ha explicat que: “La idea és que la depuradora no s'amplie en el lloc actual perquè crea una mala imatge i perquè evidentment provoca molèsties per olors en un sector de Port de Sagunt. Es va plantejar situar-la en una parcel·la de propietat municipal en Parc Sagunt, però hui hem obert una nova possibilitat que allunye la instal·lació de la zona del Grau Vell per evitar que genere molèsties. Ja no solament en el Grau Vell sinó també en la zona que estem intentant recuperar del port ibero-romà. Ja li hem donat tota la informació a la EPSAR perquè estudie el projecte en aquesta nova ubicació que considerem és la més adequada”.

El gerent ha manifestat que van a fer el nou estudi per a analitzar si es pot fer el projecte i la construcció de la nova depuradora al llarg d'aquesta legislatura. “Nosaltres l'hem informat que comença a haver-hi ja una demanda de noves instal·lacions industrials i evidentment seria necessari que la infraestructura estiguera operativa al més prompte possible”, ha afegit l'alcalde.

A més han tractat altres assumptes importants. En el cas de Almardà les autoritats municipals han sol·licitat que la EPSAR estudie l'estat del col·lector d'aigües residuals que va a la depuradora que Sagunt comparteix amb Canet d'en Berenguer, ja que en determinades èpoques de l'any s'estan produint filtracions i fins i tot inundacions. L'alcalde confirma que també s'han compromés a estudiar aquesta situació per a prendre mesures. Per la seua banda, José Vicente Muñoz, ha explicat que és un col·lector que ja està en funcionament des de fa molt temps i s'ha deteriorat en diferents punts per la qual cosa es produeixen aquests problemes de filtracions.

Fernández també ha informat que han plantejat, com un altre dels assumptes importants a solucionar, la situació de les instal·lacions de l'avinguda del Mediterrani de Port de Sagunt, “perquè també en època de pluges intenses arriba a haver-hi un desbordament d'aigües residuals. Se suposa que és un problema de la potència de l'estació de bombament i també van a estudiar el problema per si fera falta ampliar-la”.
 
Com a conclusió, l'alcalde ha considerat que: “Per tant, ha sigut una reunió interessant. Per part de la EPSAR, la nova gerència, que respon a un nou govern, ha sigut molt receptiva. També hem intentat posar-nos d'acord en un contenciós que tenia l'Ajuntament de Sagunt respecte a les tarifes que paguem a la EPSAR i que de moment nosaltres hem guanyat en primera instància, la qual cosa suposaria una regularització d'estes tarifes de cara al futur”.