L’equip de govern presenta la seua proposta de pressupostos als ciutadans

L'alcalde i els seus regidors van respondre a les preguntes del públic assistent relacionades amb la capacitat d'endeutament, l’auditoria externa i el Museu Industrial entre unes altres
Imagen 1Imagen 2

Ahir es va celebrar en el Centre Cívic de Port de Sagunt el primer dels dos actes programats perquè l'equip de govern, format per Compromís, Esquerra Unida i ADN-Morvedre, done a conèixer la seua proposta de pressupostos per a 2017 a la ciutadania. Aquesta vesprada, a les 18.30h, es realitzarà el segon acte públic en el Consell Agrari de Sagunt.

Tant la regidora d’Hisenda, Teresa García, que va presentar les dades, com l'alcalde, Quico Fernández, i els diferents membres de l'equip de govern van contestar a les preguntes dels assistents, que es van centrar principalment en la capacitat d'endeutament de l'ajuntament, referent al crèdit de 7 milions emmarcat en la proposta de pressupostos, la idea de realitzar una auditoria externa del consistori i el tema del Museu Industrial.

Quant al deute i el crèdit de 7 milions, Teresa García i l'alcalde van explicar que es troba dins del marge legal i raonable per a l'Ajuntament, que permetrà fer inversions i que el poder sol•licitar-lo és símptoma que els comptes del consistori són “saludables”. També es va destacar que s'ha aconseguit negociar amb els bancs un interès d'únicament el 1% perquè “saben que som bons pagadors”, afirmava la delegada d'Hisenda. Es va assegurar que hi ha una partida destinada a realitzar l'esmentada auditoria externa i, pel que fa al Museu Industrial, Fernández va explicar que l'Ajuntament ha fet unes inversions importantíssimes fins i tot sense ser el titular de la fundació privada a la qual li corresponia la gestió fins ara, i que ara s'està treballant perquè la gestió d'aqueix patrimoni passe a ser pública, a les mans de l'Ajuntament de Sagunt o compartida amb la Generalitat.La distribució del pressupost

La suma total del pressupost frega els 73,2 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un augment de quatre milions d'euros respecte a l'avantprojecte per a 2016, però 800.000 euros menys que el pressupost prorrogat de 2009.

Les partides més importants es destinaran a despeses corrents en béns i serveis (26,7 milions); despeses de personal (23,8 milions d'euros); inversions (11,6 milions); transferències corrents (transferències a Consell Agrari i a associacions; entitats culturals, esportives, etc. 5,3 milions) i a deute públic (4,59 milions).

Per a obtenir aqueixos 73,18 milions totals, ha afirmat que l'equip de govern preveu uns ingressos que provenen a grans trets d'impostos directes (32,9 milions); impostos indirectes (2,5 milions); taxes, preus públics i uns altres (11,8 milions); transferències corrents de les administracions públiques (16 milions); ingressos patrimonials (271.437 euros); alienació d'inversions reals; venda d'immobles (750.000 euros); transferències de capital (72.200 euros) i una operació de crèdit de 7 milions.

Entre les partides han destacat un augment de quasi 900.000 euros en el pressupost de l'àrea d'esports, i quasi 800.000 euros més en la despesa destinada a serveis socials. A més, es preveu la creació d'un pressupost de 230.000 euros destinat a transparència i govern obert.