L'exposició “Orthodox Easter” del fotògraf local Santos Moreno Villar podrà veure's a partir d'aquest dimecres

La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha programat l'exposició d'aquest professional que va rebre en 2014 el Premi Nacional de Fotografia al Millor Fotògraf

La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa l'exposició fotogràfica “Orthodox Easter” del fotògraf local Santos Moreno Villar, que podrà veure's a partir d'aquest dimecres, 6 de maig, a les 20 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. 
 
La delegada de Cultura, Maribel Sáez, ha convidat “a tots els veïns a conèixer l'obra del magnífic fotògraf local Santos Moreno Villar que demostra el seu talent i el seu domini de l'art de la imatge amb aquesta mostra que es compon d'unes fotografies que destaquen per una tècnica excel·lent i per un contingut impactant”. 
 
Cal destacar que Santos Moreno (Port de Sagunt, 1967) va rebre en 2014 el Premi Nacional de Fotografia al Millor Fotògraf, concedit per la Confederació Espanyola de Fotografia, i en 2012 el Premi Catalunya de Fotografia al Millor Fotògraf FCF. En aquesta ocasió, Moreno presenta en el nostre municipi el seu treball “Orthodox Easter (Pasqua Ortodoxa)” que, segons s'arreplega en el tríptic de l'exposició, és un assaig fotogràfic sobre la forma de veure la religió sota el prisma dels cristians ortodoxos del sud de Romania, des del punt de vista més íntim i humà dels creients, durant la celebració de la Setmana Santa Ortodoxa de 2014. Aquesta celebració té la particularitat que, a diferència de la catòlica, es regeix pel calendari Julià en lloc del Gregorià, de tal manera que coincideix una vegada cada set anys en el calendari amb la Setmana Santa Catòlica, fet que va tenir lloc en 2014.

Aquest treball ha sigut realitzat des de la festivitat del Diumenge de Rams fins al Diumenge de Resurrecció, documentant les més importants celebracions de la pasqua ortodoxa, on els protagonistes han sigut tant persones anònimes de l'entorn rural com els propis religiosos. Cementeris, monestirs, esglésies… són alguns dels escenaris on es desenvolupa aquest treball documental. Totes les fotografies han sigut realitzades sota les condicions extremes de llum ambiental de cada moment: ciris, fogueres, llums tènues d'esglésies i monestirs, etc. Tot açò sense suport de cap font de llum artificial addicional.

Cal destacar que Santos Moreno compta amb una extensa trajectòria i ha realitzat més de seixanta exposicions individuals i col·lectives, tant a Espanya com en altres països. La seua obra ha sigut publicada en diversos mitjans gràfics i virtuals i les seues fotografies formen part de les col·leccions de prestigioses institucions. Imparteix cursos i tallers de fotografia, a més d'haver exercit com a jurat en prestigiosos salons de fotografia d'àmbit nacional i internacional. Així mateix, ha collit nombrosos premis, insígnies i guardons per les seues obres.
 
L'exposició “Orthodox Easter” podrà veure's del 6 al 30 de maig, de dilluns a dissabte, en horari de 9 a 21 hores.