L'exposició “Sagunt, fets d’aigua” fa un recorregut per la història de la ciutat a través de l'aigua

La mostra es podrà visitar del 10 de novembre al 22 de desembre en el Centre Cívic de Port de Sagunt
Imagen 1Imagen 2

Aigües de Sagunt, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i el Grup Aigües de València, ha presentat l'exposició “Sagunt, fets d’aigua”. Una mostra que pretén conjuminar la història de Sagunt i de Port de Sagunt amb el cicle integral de l'aigua d'una forma educativa, mostrant l'aigua i la seua importància per a la societat, i posant l'accent en la necessitat i l'haver de que tenim els ciutadans i ciutadanes de cuidar-la i conservar-la per a les generacions futures.

La mostra, que segons els seus organitzadors “és el resultat de l'esforç, la il·lusió i el treball de moltes persones per a aconseguir una exposició interessant i diferent”, alberga un fons documental de fotografies, pel·lícules i vídeos, notícies d'hemeroteca, a més d'importants documents històrics i patrimonials rescatats gràcies a les recerques realitzades. Aquesta exposició interactiva podrà ser visitada de manera gratuïta en el Centre Cívic de Port de Sagunt del 10 de novembre al 22 de desembre de 2016.


Els propis organitzadors també han declarat estar expectants per “arribar a transmetre als visitants de la mostra una part de la il·lusió que hem dipositat a fer-la realitat, ja que ho han fet des d'un punt de vista honest i pedagògic per a dirigir-se a tots els públics”.

A l'acte d'inauguració ha assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, qui ha posat de manifest la importància de l'aigua com a recurs natural bàsic i vital per al desenvolupament humà, econòmic i social. A més ha volgut agrair al comissari de l'exposició, Manolo Civera, i a Fede Aznar la seua col·laboració des del primer moment per a crear “una mostra adaptada a la nostra història, la nostra fesomia i el nostre entorn més pròxim”. Tampoc ha oblidat destacar “la gran implicació dels sectors més joves de la ciutat” que queda més que evidenciada “amb la participació de diferents col·legis en el concurs de dibuix que van plantejar els organitzadors”.

Civera ha destacat la importància no solament de l'aigua sinó de la infraestructura hidràulica com a part fonamental del desenvolupament humà al costat del ben natural i ha afegit que Sagunt és de les poques ciutats de la cornisa mediterrània que disposa d'estructures hidràuliques des de l'època ibera fins a l'actualitat i per això la importància que aquesta exposició té en el municipi.​ 


Per la seua banda, el conseller delegat d'Aigües de València, Dionisio García ha subratllat “l'ímprobe treball de les generacions passades per a garantir el proveïment d'aigua al municipi així com els treballs que, conjuntament, des d'Aigües de Sagunt estem duent a terme, en col·laboració amb l'Ajuntament, per a implementar una gestió òptima dels recursos hídrics que asseguren la prosperitat i desenvolupament de Sagunt”.

 Durant el temps que dure aquesta exposició es podran concertar visites guiades per part dels col·lectius socials i dels centres escolars, cridant al telèfon 962655892 del Centre Cívic de Port de Sagunt.​