L'exposició “Vestigis” de l'artista local Pedro Esteban s'inaugurarà matí en el Centre Cívic Antic Sanatori

La delegació d'Arxiu i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt organitza la mostra
   
 
La delegació d'Arxiu i Biblioteques de l'Ajuntament de Sagunt organitza l'exposició de pintura “Vestigis” de l'artista local Pedro Esteban, que s'inaugurarà demà, dijous, 19 de febrer, a les 20 hores, en la sala d'exposicions del Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt. La mostra podrà veure's fins al pròxim 20 de març. 
 
Segons afirma Anna Adell en el tríptic de l'exposició “la conducta pictòrica de Pedro Esteban Martínez és afí al d'artistes com Peter Doig, interessats tots dos a fer abstracció de memòries sobre el llenç, a processar els records passant-los pel tamís de la consciència per a filtrar la fina arena, el soroll de fons, i rescatar l'empremta d'un gest, d'una mirada, d'una llum que en la seua fugacitat es grava de manera indeleble en la nostra ment”. 
 
Per la seua banda, l'autor, Pedro Esteban, afirma que les seues obres es basen en la interpretació del concepte dels records: “Tots tenim records, alguns d'ells molt intensos, uns altres tan rellevants que ens acompanyen sempre. Moltes de les nostres vivències es perden en l'oblit, però en l'oblit conscient, encara que eixos records no són accessibles romanen i són rellevants per a nosaltres, tant que contribueixen a forjar la nostra identitat. Aquests records són fragmentaris, són com una imatge borrosa d'eixa experiència on hi ha coses que oblidem i detalls que obviem. El llenguatge plàstic de la meua pintura es basa en la interpretació d'aquest concepte, d'ací provenen els fons mancats d'informació, els rostres borrosos, el contrast de colors vius amb diferents grisos, la distorsió, la falta de detalls, etc. Es tracta d'una pintura no excessivament condicionada per les noves tecnologies, sinó basada en la tradició mitjançant la representació d'escenes quotidianes del nostre passat que, a qualsevol, ens poden semblar familiars i que tracten d'establir un diàleg de proximitat entre l'obra i la memòria sensitiva de cada individu”.