L'inici de les obres de finalització de la primera fase de Parc Sagunt s'ha signat hui

Parc Sagunt compta amb més de tres milions de metres quadrats per a ús industrial, logístic i terciari, dels que ja s'ha comercialitzat el 30% i queden un total de 23 parcel·les disponibles
Imagen 1

 Hui s'ha signat l'inici de les obres que permetran finalitzar la primera fase de Parc Sagunt, promogut a parts iguals entre la Generalitat Valenciana i l'Estat a través de Sepides, que en total compta amb més de tres milions de metres quadrats per a ús industrial, logístic i terciari, dels que ja s'ha comercialitzat el 30% i queden un total de 23 parcel·les disponibles.

A l'acte de signatura han assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la presidenta de Sepides, Rosa Mosulén; el conseller d'Economia, Rafael Climent; i el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez; entre altres personalitats.

Les obres, que compten amb un pressupost d’uns 4 milions d’euros, s'han iniciat en les zones més pròximes al port marítim de Sagunt, que compten amb 500.000 metres quadrats, i està previst que es finalitzen al març del pròxim any, segons ha indicat l'alcalde de Sagunt. 


La finalització del parc ha estat bloquejada durant una dècada i açò ha sigut possible ara perquè el Consell d'Administració de Parc Sagunt va aprovar una modificació del contracte signat amb València Plataforma Intermodal. També es va signar un acord per a procedir a la permuta de la parcel·la que el Port havia adquirit, per la qual cosa el Port de València obtindrà una nova parcel·la “millor situada, connectada i amb més superfície”, segons va indicar el president de la Generalitat, Ximo Puig.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat durant l'acte: “Parc Sagunt té una llarga trajectòria. Vull agrair la implicació de les diferents administracions: la Generalitat Valenciana; els companys de Sepides, representats ací per la seua presidenta, Rosa Mosulén; i l'Autoritat Portuària de València, perquè finalment ha sigut la fórmula que ens ha permès trobar el pressupost necessari per a acabar estes infraestructures tan importants, en un període com el qual hem travessat de crisi i que encara no ha acabat, tant per a l'Ajuntament com per a totes les administracions i evidentment per a la Generalitat”. 

Fernández ha recordat que totes les inversions en economia productiva són poques si es vol superar amb èxit “este negre període de la nostra recent història i economia. Ens hem pogut posar d'acord a cercar diferents fórmules i, finalment, com he dit abans, ha sigut gràcies al compromís de l'Autoritat Portuària de València que hem trobat una solució que ens ha permès finalitzar les obres en poc temps”. L'alcalde de Sagunt ha especificat que “va a ser molt important comercialitzar aquestes parcel·les i que sens dubte Parc Sagunt i el seu port són un dels pols de creixement futur més importants no solament per a la nostra ciutat sinó per a tot el país, ja que és una de les àrees industrials que pot generar més riquesa i ocupació”. 

Fernández ha assenyalat: “En paral·lel, aprofite també que sóc membre del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València per a recordar que hi ha una inversió de prop de quaranta milions d'euros per a la connexió ferroviària. Continuem treballant amb l'Estat perquè sense les infraestructures de l'Estat, especialment les ferroviàries, ens quedem coixos perquè la potencialitat de Parc Sagunt i del nostre port siga una autèntica aposta de futur. Espere que totes les administracions col·laboren, estic ben convençut del suport que estem rebent per part de la Generalitat perquè açò siga una realitat. En definitiva, reitere les gràcies a tots i esperem que el parc estiga acabat al més prompte possible, probablement al març i que les empreses comencen a funcionar, si és possible, l'any que ve”.