L'oficina de Afic de l'Ajuntament de Sagunt rep un reconeixement de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El regidor delegat de Comerç, Sergio Moreno, va arreplegar el reconeixement que acredita que l'oficina de Sagunt ha quedat en la tercera posició d'oficines de la xarxa
 
L'oficina Afic de l'Ajuntament de Sagunt i el regidor delegat de Comerç, Sergio Moreno, han rebut de mans del Director General de Comerç i Consum, Natxo Costa, un dels deu reconeixements que la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball concedeix a les agències que se situen en els primers llocs del rànquing d'activitat en l'exercici de l'any anterior. Concretament l'oficina Afic de l'Ajuntament de Sagunt ha quedat en la tercera posició en el rànquing d'aquests reconeixements. L'Ajuntament de Torrent és el que s'ha situat al capdavant de la llista, seguit de l'Ajuntament d'Alzira. D'altra banda, la resta d'oficines que ha rebut tal raonament han sigut les següents poblacions: Riba-Roja, El Campello, Silla, Carcaixent, Elda, Benissa i Novelda.
 
 
El regidor delegat de Comerç i Mercat, Sergio Moreno, ha explicat que “aquest reconeixement és un premi al treball ben fet i esforç realitzat per l'agència i el personal del departament de comerç de l'Ajuntament de Sagunt però també pel treball realitzat per les associacions de comerciants de Sagunt per les campanyes i accions de dinamització que engeguen per a dinamitzar conjuntament amb l'oficina Afic l'activitat comercial i econòmica de Sagunt”.

L'acte de lliurament es va realitzar en el VI Congrés Intermunicipal de la Xarxa Afic de la Comunitat Valenciana que es va celebrar en el municipi d'Elda amb l'objectiu de compartir projectes d'èxit, experiències i idees ajuste a les noves tendències de la distribució comercial. Sota el lema "Tradición y Vanguardia" el congrés va tractar qüestions claus per al futur del comerç urbà, com el paper de les xarxes, tècniques en el comerç de proximitat, comerç d'avantguarda i nous canals de distribució en el comerç minorista, presentant-se a més el PATSECOVA (Pla d'Acció Territorial Sectorial de la Comunitat Valenciana) el qual es troba en l'actualitat en període de consulta i participació. El congrés també va comptar amb les ponències de Javier Oliete de Ogilvy i Carlos Mínguez de GfK, analitzant aspectes relacionats amb omnicanalidad i el perfil del consumidor del futur.

La xarxa Afic, La Xarxa d'Agències per al Foment de la Innovació Comercial, coordinada des de la Direcció general de Comerç i Consum, és l'instrument mitjançant el qual, la Generalitat i els Ajuntaments de la CV impulsen conjuntament el procés de modernització i ordenació del comerç local en la nostra comunitat.

Aquesta xarxa compta amb més de 100 agències situades en ajuntaments, mancomunitats i consorcis de la nostra comunitat i es perfila com el nexe d'unió permanent entre els comerciants, les seues organitzacions representatives i l'Administració.

En el cas de Sagunt, el nostre municipi compta amb una oficina de comerç que presta serveis d'atenció personalitzada en els dos nuclis de la nostra ciutat. En el cas de Sagunt, aquesta se situa en la primera planta de l'edifici municipal situat en el carrer Cami Real nº 75 i en el cas de Port de Sagunt, els serveis són prestats en l'edifici situat en la Plaza Ramón de la Sota s/n. En ambdues ubicacions es presta assessorament especialitzat i suport als comerciants i emprenedors de Sagunt. L'any 2015, s'han registrat un total de 2.128 atencions, les quals van tractar entre uns altres dels següents temes: tràmits administratius per a la iniciació d'un negoci, ajudes i subvencions que poden percebre, diumenges i festius hàbils per a la pràctica comercial, comerç ambulant, licitacions posats vacants mercats municipals.