La bandera LGTB+ torna a onejar en la balconada de l'Ajuntament de Sagunt

Compromís, ADN Morvedre i Esquerra Unida signen un manifest per a defensar els drets, la dignitat i la igualtat de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals
La bandera LGTB+, també coneguda com de l'arc de Sant Martí o de la llibertat, ha tornat a onejar en la balconada de l'Ajuntament de Sagunt, de la Tinença d'Alcaldia de Port de Sagunt i del centre cívic Antic Sanatori amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTB+, el pròxim 28 de juny. 

L'Equip de Govern de Compromís i ADN Morvedre, al costat dels regidors d'EU, han col·locat la bandera aquest matí en la balconada de l'ajuntament i han signat un manifest de suport a les persones i comunitats o col·lectius de lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals, reivindicant els seus drets, la seua dignitat i la igualtat per a tots. Segons han indicat des de Compromís, el grup municipal de Ciudadanos ha confirmat el seu suport al manifest i estan intentant contactar amb els grups de PP, IP per a preguntar-los si també el recolzen.
 
 

En l’esmentat manifest s'expressa la necessitat d'un compromís de denúncia explícita contra l'homofòbia, lesbofobia, bifobia i transfobia, així com a expressar un compromís concís d'engegada de mesures per a eradicar aquesta xacra social, així com de penjar en la balconada de l'ajuntament la bandera arc de Sant Martí del moviment LGTB+ com a mostra pública i visible, cada 28 de juny.

Així mateix, s'adopta el compromís d'engegar mesures des de l'ajuntament per a promoure el respecte, especialment de caràcter educatiu i utilitzarem en aquest sentit les iniciatives culturals i festives, igual que fomentar i recolzar actituds respectuoses en l'associacionisme de qualsevol àmbit.

L'alcalde de Sagunt, Francec Fernández, ha declarat que la bandera LGTB+ “és el símbol de la lluita de moltíssima gent, que ha patit molt al llarg de la història per la igualtat, i este és un govern que està al costat de totes les persones i especialment d'aquelles que han hagut de lluitar pels drets civils. Per tant, saben que tenen tot el nostre suport i com he dit en altres ocasions, aquesta és una ciutat per a totes les persones sense cap tipus de distinció per confessió religiosa, per orientació sexual o per gènere. En aqueix sentit, nosaltres anem a recolzar totes les iniciatives que vagen en aquesta línia de defensar la igualtat dels ciutadans”.

Unes altres de les iniciatives que s'expliciten en el manifest són reivindicar una educació pública, laica, de qualitat i que atenga a la diversitat com a requisit mínim per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància i crear mecanismes efectius de detecció de violència i del seu tractament.

Col·laborar activament, mitjançant polítiques públiques en la defensa de la diversitat familiar, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tant simbòlicament com materialment.

Recolzar de manera activa a l'associacionisme LGTB+, especialment entre la joventut, així com atendre les seues demandes i propostes de forma real i activa.

La regidora delegada de l'Àrea de Benestar Social, María Dolores Giménez, ha expressat que estan “molt contents com a nou equip de govern modern i innovador per advocar per aquestes iniciatives. Ja és hora que en l'Ajuntament de Sagunt onejara la bandera multicolor. Anem a fer tot allò que supose canvis positius i anem a continuar amb aquesta línia”.

Algunes de les iniciatives i mesures que es plantegen en el manifest són les d'expressar un compromís efectiu contra les retallades socials, especialment en la prevenció i el tractament del VIH/sida, i posar especial atenció a la situació de les persones migrants, fent campanyes de prevenció i reivindicant la sanitat pública universal.

Dotar en els pressupostos municipals d'una partida per a la lluita contra la LGTBfobia. Així com sol·licitar al Govern de l'Estat la despatologització de les identitats transexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d'aquestes persones es vegen perjudicats. I de la mateixa manera sol·licitar al Govern de la Generalitat i als grups polítics de les Corts Valencianes l'elaboració d'una llei valenciana contra la LGTBfobia.

Segons el manifest, la necessitat d'aquestes iniciatives es demostra que la LGTBfobia, lluny de desaparèixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d'oci i de treball, i fins i tot, en les administracions i serveis públics. Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, on els drets de totes les persones, i especialment, les més estigmatitzades socialment, es trontollen constantment. De nou, aquest 28 de juny, és necessari un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTB+.