La Casa de la Cultura de Port de Sagunt acollirà concerts didàctics oferits per la companyia musical Pablo Nahual

“El origen de los instrumentos” és el projecte pedagògic que, a través de la música, promou l'artista argentí assentat a Espanya
Imagen 1Imagen 2
La companyia de música Pablo Nahual oferirà dilluns que ve 30 de novembre, en la Casa de la Cultura del Port de Sagunt, un concert interactiu en el qual es fusionen cançons, instruments musicals i dansa, tot açò emmarcat dins del projecte pedagògic “El origen de los instrumentos”.

L'audició està organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i es presentarà en dues sessions, a les 9:45 i a les 11:00 del matí, a alumnes de diferents edats dels col·legis Victoria, Joaquín Rodrigo, María Inmaculada i Sant Pere, alguns dels quals participaran interpretant una melodia amb flautes, acompanyant al músic Pablo Nahual.
 
A través de l'ús de diversos instruments ètnics portats de comunitats indígenes d'Amèrica Llatina, considerats fins i tot peces de museu, per la dificultat que representa el trobar-los actualment, els alumnes assistents coneixeran i escoltaran la sonoritat d'aquestes eines musicals de l'home prehispánic, comprenent així l'origen dels instruments actuals i la universalitat de l'expressió artística en qualsevol època de la història de la humanitat.

Aquests concerts didàctics es presenten dins del projecte d'innovació educativa de reconeguda importància per la Unió Europea i la Consellería d'Educació, en el qual la música s'usa com a eina per a prevenir i combatre el fracàs escolar.

Pel que fa a Pablo Nahual, autor dels concerts didàctics, és un músic argentí, folklorista i investigador de la cultura andina, la trajectòria professional de la qual i musical es basa en més de 30 anys d'experiència en els escenaris, tant per a públic infantil com a adult. Al seu caminar artístic, Pablo ha realitzat nombrosos viatges a comunitats ètniques de la regió andina, en les quals ha connectat amb els ritmes, les essències i el saber més ancestral de la humanitat. 
 
D'una forma amena, didàctica i musical, Pablo transmet al públic tot el coneixement recopilat durant anys, fent que els assistents amplien els horitzons de la imaginació, el saber i sobretot la sensibilitat musical.

Posterior a aquest concert, la companyia té programats concerts a altres poblacions de la Comunitat Valenciana.

Per a més informació sobre l'artista, consultar la web www.pablonahual.com