La Casa dels Berenguer de Sagunt es convertirà en un Centre d'Interpretació turística de la ciutat

L'alcalde de Sagunt i la vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València i diputada de Turisme han presentat hui l'acord de col•laboració entre el Consistori i la Diputació de València

 

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la vicepresidenta del Patronat Provincial de Turisme de València i diputada de Turisme, Pilar Moncho, han presentat hui l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i la Diputació de València per a la tematització de la Casa dels Berenguer com a centre de recepció de visitants i interpretació de la ciutat.

 
L'actuació, que es realitzarà amb una aportació econòmica de la Diputació de València de 100.000 euros, se centrarà en la dinamització del turisme de la localitat, mitjançant accions tutelades per València Turisme, a partir de la Casa dels Berenguer, un edifici rehabilitat arquitectònicament i de gran valor patrimonial, que conserva en la seua interior peces emblemàtiques com una mikvé (espais per als banys de purificació que prescriu el judaisme), el Pati d'Arcs o l'Aljub. L'objectiu final del projecte municipal va més enllà i aconsegueix el traçat d'un nou eix de distribució del turisme que tindrà tres punts estratègics: la Casa dels Berenguer, la Via del Pòrtic i les instal·lacions museográficas dels Alts Forns. A més, segons ha avançat l'alcalde de Sagunt, s'està estudiant que la Casa dels Berenguer puga albergar un espai museogràfic amb restes d'altres èpoques i cultures que no estan en el Museu Històric de Sagunt (MUHSAG). 
 
L'acte, celebrat al costat de l'emblemàtic i recentment posat en valor mur del Temple de Diana annexe a la Casa dels Berenguer, ha comptat també amb la participació del cap de Promoció Turística del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles; la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, María Giménez; el delegat de Patrimoni, Pablo Abelleira; i l'edil de Cultura, José Manuel Tarazona.
 
Concretament, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Entre els nostres objectius i eixos principals estan la cultura i el patrimoni. Hui presentem el conveni amb la Diputació de València que ens va a permetre convertir la Casa dels Berenguer en el Centre d'Interpretació de la ciutat. En la ciutat tenim molts recursos i la finalitat és transformar-los en productes perquè la gent conega tot el que tenim, ho entenga i ho puga valorar. Este és un bon lloc per a guiar i veure totes les alternatives i itineraris que tenim, d'aquesta forma les visites poden ser més profitoses i tenir més impacte en l'economia local. També hem posat en valor el temple de Diana, que és un dels més antics conservats i que apareix esmentat fins i tot en els textos clàssics”.
 
Per la seua banda, el cap de Gestió Turística del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles, ha afirmat: “Estem donant suport a recursos turístics que tenen valor patrimonial i que poden ser vinculats a productes. Sagunt té molts atractius i volem treballar amb el Consistori per a preparar productes vendibles que puguen afavorir la dinamització econòmica. Ja hem llançat productes per a acostar a visitants estrangers a la ciutat i han sigut un èxit”.
 
La diputada de Turisme, Pilar Moncho, ha indicat: “La Diputació de València ha sufragat la inversió i, com sempre, donem llibertats als Ajuntaments per a gestionar els diners que aportem. L'objectiu en aquest cas és que Sagunt vaja tenint el seu merescut reconeixement per la quantitat de recursos turístics que té”.