La Colla Verda i Acció Ecologista-Agró celebren el 15 aniversari del grup de voluntariat

Amb motiu dels 15 anys de la Colla Verda, s'està preparant el programa d'activitats per a 2017 amb la participació ciutadana a través de xarrades
Imagen 1Imagen 2

El grup de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt, la Colla Verda i Acció Ecologista –Agró, celebren el 15 aniversari. El dissabte 3 de desembre es van donar cita en la Casa Peña per a preparar el nou programa d'activitats per a 2017. Aquest nou calendari comptarà amb les propostes i recomanacions de la gent que va voler participar. 

La jornada va comptar amb la presència de l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández;  la delegada de Medi Ambient, Teresa García, i el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona. L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, declara que, des de l’Ajuntament, “valorem d’una manera molt positiva la implicació altruista del voluntariat en la millora de la nostra ciutat i dels entorns naturals, tant en les marjals, en les platges amb la regeneració dunar i també en la muntanya”. També, Fernández destaca “la tasca de sensibilització i la necesitat de recuperar el nostre entorn, tot en una línia absolutament coherent amb el que promovem des del nostre govern i des de la Generalitat Valenciana”.Per part de l’entorn on es porten a terme estes activitats, l’alcalde afegix que la Colla Verda “centra molt les seues activitats a un lloc magnífic com és la Casa Penya, per a desenvolupar totes les tasques de neteja, plantació i observació de flora i fauna”. “Des de l’Ajuntament, donem l’enhorabona a la Colla Verda i Acció Ecologista-Agró perquè continuen amb el seu treball i rebent la nostra col·laboració”, assegura l’alcalde.

La Colla Verda és un projecte que no ha deixat de programa activitats per a la conservació de la naturalesa en tot aquest temps. Al llarg d'aquests anys ha anat evolucionant i adaptant-se a les diferents situacions. “Al principi érem quatre gats que voltàvem les muntanyes del municipi identificant sendes, veient el seu estat o fent plantacions”, asseguren des del grup. Afigen: “de seguida ens vam adonar que calia ampliar el concepte de voluntariat ambiental que fins al moment estava restringit a la vigilància forestal”.

  
 

El principal objectiu va ser reconèixer la tasca de tots els voluntaris. Va començar a les 10:30, amb una xarrada sobre els diferents paratges naturals de Sagunt. A continuació, va haver-hi un taller participatiu amb la finalitat de preparar i dissenyar, entre tots els assistents, un calendari d'activitats de 2017 incloent les inquietuds d'aquells que van assistir. Per a finalitzar el matí, van poder gaudir de l'aperitiu musical a càrrec de Són d’Ací i del tast de cerveses artesanals per part de Murbitter. 


Des de la Colla Verda afirmen que es van adonar “molt ràpid que la finalitat de la Colla Verda no eren només aqueixes actuacions que tant ens il·lusionaven, vam veure que a més ens anava a ajudar a donar a conèixer la riquesa natural de Sagunt”. Les activitats que realitzen van enfocades tant a escolars, sent el seu principal públic, com a gent major.
 
Després de les bones sensacions del dissabte, de cara al pròxim curs, convocaran una visita per a conèixer i analitzar a fons cada espai natural i els problemes que pateix. D'aquesta manera, els voluntaris que ho desitgen podran participar en la millora de cada lloc, així com en la seua conservació.