La Colla Verda i Acció Ecologista Agrò reprenen les seues activitats en la muntanya del Castell

Després d'ajornar la jornada de gener per pluges, el projecte mediambiental de l'Ajuntament de Sagunt anima als ciutadans a reforestar la muntanya

 

 

La Colla Verda i Acció Ecologista Agrò reprenen les seues activitats en la muntanya del Castell de Sagunt, després d'ajornar la jornada de gener per pluges. Diumenge que ve 5 de febrer, a les 10.30 hores donarà començament la jornada de reforestació de la muntanya en la Font del Lleó.

 

El projecte de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt, La Colla Verda, juntament amb Acció Ecologista Agrò, tenen com a objectiu recuperar i millorar els valors mediambientals de la muntanya del Castell de Sagunt. Per a dur a terme esta “reconquesta mediambiental”, tal com apunten des de la Colla Verda, s'han programat tres activitats. La primera serà este diumenge 5 de febrer, que consistirà en una visita guiada per a explicar els problemes mediambientals que pateix i els projectes de futur. La cita donarà començament a les 10.30 hores amb un passeig per la Senda dels Lladres en una visita guiada per a avaluar l'estat de conservació de la muntanya, descobrir el seu patrimoni històric, la seua flora i fauna i aportar idees per a, entre totes i tots, millorar este espai natural.

 

Els principals problemes que pateix esta muntanya són la invasió d'espècies exòtiques, brutícia, pèrdua de biodiversitat autòctona i erosió del sòl fèrtil. “Este és un entorn natural en ple cor de la ciutat que s'ha de recuperar”, asseguren des del voluntariat. Per a portar avant esta iniciativa, la Colla Verda comptarà amb l'ajuda de les associacions de veïns de Ciutat Vella i del Raval, l'associació Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntino i els Ludi Saguntini. Més endavant, els diumenges 19 de febrer i 12 de març, es convocaran dues plantacions de vegetació autòctona amb la col·laboració del CIEF, el Centre d'especialitat depenent de la regidoria de Medi Ambient.

 

Des de la Colla Verda conviden a tota la ciutadania a sumar-se a este projecte, obert a tota persona, entitat o associació que vulga posar el seu granit d'arena per a millorar la naturalesa de Sagunt. Quantes més persones s'allisten a este exèrcit de voluntaris, més espai de la muntanya es podrà pintar de verd. Pot enviar-se un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o cridar als matins al 687335095.