La Colla Verda organitza una plantació de flora en la platja nudista de Corinto

Acció Ecologista-Agró també preveu una reunió en la Casa Penya per a parlar del projecte EMYS, relacionat amb les tortugues d'estany autòctones

La Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l'Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, organitza aquest dissabte 7 de novembre una plantació de flora dunar en la platja nudista de Corinto.

Aquest racó del litoral saguntí es caracteritza per ser una platja de pedres en lloc d'arena i, per tant, la seua comunitat floral és diferent a la d'aquestes altres, per la qual cosa l'activitat organitzada consistirà en la plantació d'espècies de flora dunar pròpies d'aquest tipus d'ecosistema com, per exemple, cascall marí (Glacium flavum), que compta amb flors grogues, tal com informa l'associació.

Per a apuntar-se a l'activitat i conèixer així les espècies que predominen entre la platja i el mar, a més d'ajudar amb la citada plantació, els interessats i interessades poden manar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o cridar al telèfon 96 269 08 54, en horari de matí.

L'activitat començarà a les 10.00h en la Casa Penya d’Almardà, el centre d'educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara.

D'altra banda, l’Acció Ecologista-Agró gestiona un projecte de voluntariat ambiental anomenat Projecte EMYS que, mitjançant la participació social, s'encarrega de fer l'estudi i seguiment de les tortugues d'estany autòctones: Emys Orbicularis i Mauremys Leprosa, així com de la invasora Trachemys Scripta.

L'objectiu d'aquest projecte és conèixer l'estat de conservació de les tortugues autòctones i com afecta la introducció de les espècies invasores en els espais naturals. A més, des de l'organització remarquen que consideren que “aquest projecte és fonamental a l'hora de reivindicar la necessitat de conservació dels ecosistemes aquàtics, un dels més degradats a causa dels usos incorrectes de l'aigua i la urbanització massiva del litoral valencià”.
 
Dilluns que ve 9 de novembre es farà una reunió en la Casa Penya per a parlar d'aquest projecte en la qual la Conselleria presentarà el seu Manual de control i eradicació de tortugues exòtiques.