La Comissió Transversal de Gènere es reuneix per a seguir treballant per la igualtat a Sagunt

Es treballarà perquè les noves ordenances municipals incorporen la perspectiva de gènere, s'utilitze un llenguatge inclusiu en tota l'administració, i es continuarà amb la formació del personal de l'Ajuntament en la matèria
Imagen 1Imagen 2
​Les dependències de l'Àrea d'Igualtat han acollit recentment una de les reunions periòdiques de la Comissió Transversal de Gènere, formada per personal de diferents departaments municipals, al costat de la regidora d'Igualtat, María Giménez. En les reunions s'aborda de manera transversal la Igualtat de Gènere des de les diferents àrees que componen l'Ajuntament de Sagunt.

La regidora d'Igualtat María Giménez va assegurar que “la Comissió Transversal de Gènere és una eina imprescindible perquè dins del consistori les seues treballadores i treballadors juntem forces i traguem en comú idees perquè cada dia la institució siga cada vegada més igualitària. Començant pel llenguatge inclusiu, ja que el que no es nomena no existeix, formant al personal i reactivant els plans d'igualtat”.

La comissió va acordar continuar treballant en les actuacions pendents d'executar en els dos Plans d'Igualtat, incidint en l'aplicació i seguiment del Reglament Intern per a la Transversalitat de Gènere aprovat pel ple al novembre de 2015. Entre altres actuacions, es treballarà perquè les noves ordenances municipals incorporen la perspectiva de gènere, perquè s'utilitze un llenguatge inclusiu en tota l'administració, i es continuarà amb la formació del personal de l'Ajuntament en la matèria.

Una de les eines destinades per a això, i també d'utilitat per a tota la ciutadania, és la Lupa Violeta, que és un corrector per a Word per a evitar el llenguatge sexista. Aquesta eina estarà penjada pròximament a la web de l’Ajuntament de Sagunt, en la secció d’Igualtat.