La companyia Marea Danza arriba a Sagunt a Escena amb 'Relieves, del mito a la danza'

L’actuació serà hui dimarts 22 d’agost, a les 22.30 hores, en el Teatre Romà

 

La companyia Marea Danza arriba a Sagunt a Escena amb 'Relieves, del mito a la danza'. L'actuació serà hui dimarts 22 d'agost, a les 22.30 hores, en el Teatre Romà. Es tracta d'una companyia valenciana de flamenc i dansa espanyola creada en 2014 i composta per Yolanda López, Elena Martínez, Maria José Mora, Lourdes de la Rúa i Paula Sebastián.

 

'Relieves' és un viatge per la mitologia i la mística de la cultura mediterrània. Un espectacle de dansa espanyola i flamenc que es combinen amb moviments contemporanis i interpretatius, situant a l’espectador en un espai i temps indeterminat però relacionats amb l’imaginari cultural de la mitologia clàssica.

 

'Relieves' és una obra coreogràfica. El moviment es genera a partir de l’estudi de cinc deïtats femenines: Atenea, Afrodita, Démeter, Artemisa i Hestia. Cadascuna de les quals és portadora d’uns atributs i evoca diferents aspectes de la dona: la sensualitat, la vitalitat, el treball, la força i la determinació. Valors vigents en la dona contemporània mediterrània i que en 'Relieves' es vinculen amb el moviment escènic i els diferents ‘palos’ del flamenc.

 

Escultures, relleus i frisos són el punt de partida d’este espectacle amb direcció coreogràfica de Manuel Serena i direcció musical de Juan de Pilar, on cinc figures marmòries abandonen la seua condició pètria per evocar la seua divinitat i realitzar un recorregut a través de les forces i passions que van moure i mouen la vida.

 

El grup de ballarines que conformen Marea Danza, després de compartir anys de formació i professió, van decidir unir la seua experiència i crear este projecte on desenvolupen les seues inquietuds artístiques. Marea Danza concep els espectacles de forma global, donant la mateixa importància a la dramatúrgia, la música, la dansa, l’escenografia i la imatge, amb l’objectiu de contar històries i visibilitzar conceptes a través d’un llenguatge escènic actual.