La Conselleria d'Educació obri noves rutes d'autobús escolar a Sagunt

Aquest matí han iniciat les noves rutes d'autobús per als estudiants de 1 d'ESO dels col·legis Vilamar i Mª Jocasta Ruiz A amb els instituts Camp de Morvedre i Jorge Juan
                  Estudiants de 1 d'ESO de l'IES Jorge Juan 

 

L'Ajuntament de Sagunt ha gestionat, durant aquest estiu, juntament amb la Conselleria d'Educació, l'obertura d'una nova ruta d'autobús escolar gratuït i exclusiu per als estudiants dels col·legis Vilamar i Mª Jocasta Ruiz A, els desplaçaments de la qual s'han iniciat aquest matí i es perllongaran durant tot el curs escolar 2015-2016.

Una iniciativa que, segons el regidor d'Educació i Cultura, Jose Manuel Tarazona, “s'ha dut a terme en resposta a les peticions de la comunitat escolar durant el passat curs i per a millorar la qualitat de l'educació pública”. 
L'objectiu és que, a llarg termini, aquest projecte que ara beneficia als estudiants de primer curs, puga ampliar-se als altres cursos d'Educació Secundària. D'altra banda, els alumnes que residisquen a més de tres quilòmetres del seu institut, podran optar a les beques individuals de transport públic urbà. 

Segons declaracions de Jose Manuel Tarazona: "L'esforç que hem fet aquest estiu paga
la pena. Nosaltres apostem per una educació pública i de qualitat donant els serveis que són per a nosaltres bàsics i necessaris com les noves rutes de transport escolar i altres mesures que estem engegant. Açò és començar un camí on vam demostrar que ens preocupem de les persones d'una manera seriosa i compromesa en un pilar fonamental per a la nostra societat com l'educació; a més de contribuir a la millora de la mobilitat urbana i a la sostenibilitat mediambiental del nostre poble".

Les dues noves rutes són, un autobús des del CEIP Vilamar (Illa Menorca, 28) fins a l'IES Camp de Morvedre (Avd. Fausto Caruana) i un altre autobús des del CEIP María Jocasta (Avd. Arquitecte Alfredo Simón s/n, Església Jesús Obrer) a l'IES Jorge Juan, ambdues amb un mateix horari: 07:45h l'eixida i 14:10h la tornada.

A més, tenint en compte que l'IES Clot del Moro és el nou Institut d'adscripció de Gilet, Albalat i Petrés, s'ha obert també una nova ruta de transport col·lectiu des d'aquests pobles cap a l'institut.